Пореден успех за БК Делфин на турнир в Турция


Пореден успех за БК Делфин на турнир в Турция
24-08-2023 23:32 | BGbasket.com

БК Делфин записа трето поредно участие в баскетболния турнир "BALKAN BASKETBOL TURNAVASI", който се проведе от 15 до 18 август в гр. Одрин, Република Турция. Клубът взе участие в три от възрастовите групи за момчета до 14, 16 и 18 - годишна възраст.


В групата за момчета до 14 години, БК Делфин бе представен с два отбора. Състезателите под ръководството на треньора Петко Стаматов, записаха 2 победи и 2 загуби и се класираха на трето място с бронзови медали. Възпитаниците на треньора Надя Лалева завършиха с една победа и три загуби, и въпреки че всички противници ги превъзхождаха възрастово, те показаха хъс и желание за победа.


В групата за момчета до 16 години, БК Делфин участва с набор 2008 г. След златните медали от миналогодишния турнир в Одрин, играчите под ръководството на треньора Петко Янков отстъпиха единствено на ОКК Белград, които участваха с набор 2006/2007 и така бургаският тим завърши на второ място. За баскетболния клуб това е нова купа в общия им актив, която бе извоювана трудно, но с много мотивация и спортно майсторство.


В групата за момчета до 18 години, БК Делфин участва с отбор от различни възрасти 2007 – 2006 г. Баскетболистите, водени от треньора Иван Згурафов, показаха изключителните си спортни качества като записаха 2 победи и 2 загуби. Те заслужено извоюваха бронзовите медали в тяхната група.

 

БК Делфин завърши участието си в турнира общо с две бронзови и една сребърна купа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи