БК Балкан: Родителите ни заявиха, че те ще уредят отношенията си с Дунав 2016


БК Балкан: Родителите ни заявиха, че те ще уредят отношенията си с Дунав 2016
01-09-2023 22:45 | BGbasket.com

На редакционната поща получихме отговор от страна на БК Балкан по повод писмото на Дунав-Русе-2016, което публикувахме по-рано. Предисторията на случая може да я видите тук. В общи линии става дума за това, че школата на Балкан стартира проект с млади състезатели, като за целта бяха привлечени 4-има млади таланти, като двама от тях бяха от русенския клуб. Публикуваме писмото на БК Балкан без редакторска намеса:

 

 

Здравейте,

Във връзка с публикуваното от вас писмо, изпратено от СКБ „Дунав-Русе-2016“ до БК Балкан, изпращаме и нашия отговор и позиция по създалия се казус.
До: СКБ „Дунав-Русе-2016“
Уважаеми колеги,
Най-напред бихме искали да Ви уверим, че в нашия град, също както във Вашия, дълбоко вярваме, че моралът и спортсменството са висши ценности за всяко себеуважаващо се общество. Включително и за българското баскетболно, от което БК Балкан и СБК „Дунав Русе 2016“ са важна част.
Разбираме Вашата позиция и разочарование, но те са породени най-вече от непознаване на фактите и обстоятелствата около случая с двамата състезатели от Русе, а не в резултат на некоректно поведение на нашия клуб. А фактите са следните: През това лято, в различни периоди и поотделно, с нас се свързаха родителите на двете момчета и изразиха тяхното желание те да продължат спортното си развитие в школата на БК Балкан. След като ръководството и треньорите в клуба прецениха, че и двете момчета имат необходимите качества и желание за работа и се вписват в стратегията ни за развитие на млади и перспективни състезатели, приехме те да станата част от школата на Балкан. Родителите и на двете момчета изрично ни заявиха, че те поемат ангажимент да уредят отношенията си с предишния клуб, така че да стане възможно участието на децата им в отборите на Балкан през новия сезон. Възприехме този техен ангажимент, като нещо съвсем нормално, тъй като това е често срещана практика, не само в България, и се прилага в случаите, когато родители и състезатели сами търсят контакт и изразяват желание да преминат в друг клуб.
През годините десетки деца са преминавали в Балкан по идентичен начин в сходни ситуации. Същевременно има и няколко случая, в които деца от школата на Балкан са преминавали в други клубове по тяхно и на родителите им желание, като в тези случаи БК Балкан и родителите сами са уреждали отношенията си без участието на новия клуб. В случаите обаче, когато БК Балкан е проявявал конкретен интерес към определен състезател и е бил активната страна по неговото привличане, то тогава условията по преминаването винаги са се уреждали и на клубно ниво с комуникация между двата клуба. Както вече уточнихме, родителите на двете момчета от Русе сами ни потърсиха и изразиха желание да станат част от нашата школа, а ангажиментът за уреждане на отношенията с досегашния им клуб изрично бе поет от самите тях.
Получилото се недоразумение е в резултат на преждевременното обявяване имената на двамата състезатели като нови членове на школата на Балкан, тъй като получихме индикации и останахме с впечатление, явно погрешно, че родителите вече са уредили взаимоотношенията си с Вашия клуб. Веднага след като получихме писмото Ви и разбрахме, че това все още не е факт, незабавно осъществихме комуникация с родителите и ги помолихме да изчистят отношенията си Вас в кратки срокове.
Надяваме се възникналия казус да бъде разрешен възможно най-скоро, както и да запазим коректни и професионални отношения между двата клуба, за да продължим да си партнираме и в бъдеще в името на развитието на баскетболната игра у нас.
С уважение,
Ръководството на БК „Балкан“ - Ботевград

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БК Балкан, БК Дунав 2016
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи