Милър-Макинтайкър и Баскония финишираха осми в редовния сезон на Евролигата


Милър-Макинтайкър и Баскония финишираха осми в редовния сезон на Евролигата
(сн. facebook.com/baskonia)
13-04-2024 10:47 | BGbasket.com

Коди Милър-Макинтайър и Баскония завършиха на осмо място в редовния сезон на Евролигата. Това стана след обрат в последния кръг срещу Виртус Болоня като гост с 95:91.

 

Националът игра 34 минути, като завърши с 16 точки, 4 борби и 7 асистенции, а в основата на успеха бе съотборникът му Маркъс Хауърд с 34 точки. За съперника с 18 е Габриел Лундберг.

 

В плей-ин турнира, който за първи път бе въведен в Евролигата, по подобие на този в НБА, Баскония ще се изправи срещу Макаби Тел Авив в един мач в Белград на 16 април. Победителят ще влезе в плейофите като седми и ще срещне Панатинайкос.

 

Загубилият ще получи още един шанс за класиране, като ще играе срещу спечелилия мача между деветия и десетия – Анадолу Ефес и Виртус Болоня в опит да си гарантира сблъсък след това с лидера Реал Мадрид.

 

И докато първите два отбора в класирането все още чакат да разберат съперниците си, то другите две двойки на четвъртфиналите вече са ясни. Монако ще премери сили с Фенербахче, докато един срещу друг ще се изправят и два от бившите отбори на Александър ВезенковБарселона и Олимпиакос.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Баскония, Коди Милър-Макинтайър
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи