Рилски спортист не срещна отпор, поведе с 1-0 на Шумен


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. НБЛ)

29-04-2024 20:36 | BGbasket.com

Рилски спортист записа най-резултатния си мач този сезон в първия мач от плейофите, като победи Шумен със 113:57.

 

Мач №2 от серията е в Арена Шумен на 1 май.


Рилски спортист бе без Крис Минков, а и Александър Янев все още не бе на разположение за Любомир Киров, но въпреки това доминираше от началото до края. Самоковци бавно и методично трупаха преднина, като преди почивката тя мина 20 точки.


Рилецо имаше огромно преимущество с дългата си скамейка, като още през първото полувреме Киров успя да ротира 10 баскетболисти.


След като основните български играчи на Шумен само преди ден играха мач за бронзови медали на Държавното първенство за юноши, у тях се бе натрупала и умора.


Домакините се бяха справили със задачата да внимават за основната заплаха от Шумен - Карим Мане, като го принудиха да направи 4 грешки и 3 фаула за четвърт час.


Мане този път не успя да напусне с дисквалификация, след като се контузи в началото на второто полувреме.


Мирослав Васов избухна с девет поредни точки за Рилски след паузата, а още преди средата на третата част домакините вече водеха с над 30.


В последната част вече за домакините играеха младите в състава, а минутите на всички се разпределиха равномерно. Още в средата на последната част Рилецо вече бе минал кота 100 в своя актив, като имаше двойно повече от съперника.


Петима играчи на домакините завършиха с двуцифрен актив, като Васов с 19 бе най-резултатен, по 17 добавиха Васил Попов и Христо Бъчков.


По 16 за гостите записаха Дейвид Ролинс и Джъстин Кохайда, вторият и с 10 борби.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2023/2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи