Везенков пред BGbasket.com: Всичко опира до това шансът, който ще ми се даде, да е реален


Везенков пред BGbasket.com: Всичко опира до това шансът, който ще ми се даде, да е реален
(сн. BGbasket.com)
28-04-2024 23:17 | Мария Маринова

Александър Везенков опитва да остане позитивен, въпреки трудния дебютен сезон, който имаше с екипа на Сакраменто в НБА. Това призна той пред BGbasket.com в първото си интервю за българска медия след завръщането си от САЩ.

 

Ето какво сподели още крилото за предизвикателствата през последните осем месеца отвъд океана и целите за новия сезон:

 

- Добре дошъл в България! Как се чувстваш да си обратно тук след толкова време?

 

- Добре се чувствам. Винаги е хубаво да си вкъщи. Късно снощи пристигнах, разбрах, че има мач тук и дойдох да погледам. Много е дълго времето до новия сезон, трябва да се подготвя добре. Надявам се всичко да е наред.

 

- Колко време ще останеш тук?

 

- Не знам още, нямам точна програма. За първи път след две години имам отново толкова дълга подготовка и толкова дълъг период за почивка, така че трябва да го планирам добре. Със сигурност ще отида и до Гърция.

 

 

- Имаше труден първи сезон със Сакраменто със сравнително ограничени минути и контузии. Каква е твоята равносметка за изминалите месеци?

 

- Опитвам се да съм позитивен. Винаги се учиш от много неща, a това беше нещо ново. На мен самия ми се искаше повече да играя и повече да помогна, но в крайна сметка не гледам какво е станало, а какво може да се случи занапред. Имаше и хубави моменти, имаше и тежки, но най-важното е да съм здрав.

 

- Неведнъж в хода на сезона говореше за особеностите в НБА – от различния стил на игра, до малкото време за тренировки и постоянните пътувания. Имаше ли нещо обаче, което те изненада?

 

- Просто играчите са много добри, уникално талантливи. Това, което виждаме по телевизията, на живо е още повече.

 

 

- На пресконференцията, която даде в САЩ след края на сезона, каза, че трябва да подобриш някои неща в играта ти. Видя ли някои твои грешки през тази година?

 

- Аз всяко лято работя върху моята игра. Не мога да видя нещо, което мога да кажа конкретно, че трябва да се подобри. Работя върху моята игра и да видим какво ще се случи.

 

- И все пак би ли подходил по различен начин за следващия сезон?

 

- Единственото, което мога да кажа е, че с опита, който получаваш, вторият сезон е много по-различен от първия, където и да си. Всичко опира до шанса, който ще ми се даде, да е реален и да мога да покажа, че мога да помогна на отбора.

 

- Имаше ли разговори с Майк Браун и треньорския щаб относно минутите ти на паркета?

 

- Не, няма нещо конкретно. Не мога да кажа защо и как. Тепърва ще говорим какво се иска повече от мен, какво трябва да се направи, защото съм на почти 29 години и това, което искам, е да играя, да помагам на отбора си и да трупам опит.

 

- Как те приеха съотборниците ти? Изглеждаше доста близък със Сабонис…

 

- Да, така беше. Добре ме приеха. С него имаше повече неща да си кажем, но като цяло всички са много добри момчета. Имаше какво да си кажем. Просто е много различен свят, там е повече бизнес и по-малко време прекарахме всички заедно, но всичко беше наред.

 

 

- Усещаше ли подкрепата, която имаше от България?

 

- Да, усещах подкрепата – и в социалните мрежи, и от приятели, и от фенове. Много им благодаря. Знам, че на всички им се искаше малко повече, но пак казвам, гледам позитивните неща от сезона и гледам напред.

 

- Имаш минимум още една гарантирана година със Сакраменто. Каква ти е целта за втория ти сезон в НБА?

 

- Дотогава има още почти шест месеца. Целта ми е да оздравея напълно, да не ме боли абсолютно нищо, защото нямах времето да работя върху себе си заради пътуванията и многото мачове. Така че сега имам време да работя върху това, което искам и да съм напълно готов за новия сезон.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, Сакраменто, Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи