Категоричен Рилски на трети пореден финал на Купа БФБ при девойките U19


Категоричен Рилски на трети пореден финал на Купа БФБ при девойките U19
(сн. facebook.com/rilskibasketcom)
29-04-2024 20:16 | Деляна Кадиева

Рилски спортист се класира за финала в турнира за Купа БФБ при девойките U19 за трета поредна година! Във втората полуфинална среща, изиграна в столичната зала „Триадица“, баскетболистките на Маргарита Маринкова надвиха убедително Черно море Одесос с 91:39.

 

В спор за трофея тимът от Самоков ще се изправи за втора поредна година срещу победителя от първия полуфинал Берое Стара Загора, докато съставът от Варна ще спори за бронза. Мачовете за медалите са във вторник (30 април).

 

Отборът на Маргарита Маринкова изигра силно първо полувреме, наказвайки грешките на противника си на бърза атака, за да излезе на почивката с убедителна двуцифрена разлика при 52:23.

 

След подновяването на играта Черно море Одесос продължи да има проблеми в нападение, с които даде възможност на Рилски спортист да направи разликата още по-голяма. Така до сирената баскетболистките на Маргарита Маринкова не дадоха никакъв шанс на противника си да намали разликата и още повече да помисли за някакъв обрат в резултата.

 

Деница Манолова бе най-резултатна за Рилски с 18 точки, като оформи и дабъл-дабъл с 10 борби. Гергана Бъчкова има 14 и 5 откраднати топки, Силвия Миленова добави 11 и 6 борби, с 11 завърши Ивана Бонева, по 10 вкараха Катрина Бозова и Ивета Петрова.

 

За Черно море Одесос по 8 точки отбелязаха Никол Арсова и Николета Стойнова.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ U19 - ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС U19

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ ЗА ДЕВОЙКИ U19

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи