Евтимов: Не вярвам, че ще спечелим мачовете за бронза, познавам си играчите


Евтимов: Не вярвам, че ще спечелим мачовете за бронза, познавам си играчите
(сн. balkan-basket.com)
15-05-2024 22:39 | Мария Маринова

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов не вярва, че отборът му ще успее да се спечели мачовете за бронзовите медали в Sesame НБЛ след разочарованието от загубения полуфинал с Балкан. Ето какво още сподели той след поражението в мач №4 от серията в Ботевград, за контузените играчи и за представянето на тима му през сезона:

 

Искам да поздравя отбора на Балкан, защото категорично ни надиграха днес. Имаха двама играчи, които вкараха 62 точки срещу нас. Когато има тава успеваемост, дори и в басейна да хвърляш, ще вкарат. Просто имаха уникален ден в нападение, особено Митоко Димитров и Диксън. Поздравявам ги, бяха по-добри от нас и им пожелавам успех на финала.

 

Опитахме се да спрем Майки Диксън. Просто когато един играч влиза в една зона и вкарва, без значение откъде стреля трудно може да се пази. Той вкара и много тежки стрелби. Не е много висок и стреля върху нашите високи играчи. Поздравявам го, игра наистина добре. Много ще ми е любопитно дали ще може да играе по същия начин на финала, защото последните му два мача бяха много силни.

 

Нямам претенции към съдиите. Те са хора като нас. Даже им казах в миналия мач, че аз може би греша повече от тях по време на мача. Нямам абсолютно никакви забележки към съдиите. Всеки си върши работата. Аз съм тук да водя отбора на Черноморец, а моите играчи – да играят баскетбол. До каква степен ще ни позволят съдиите да го направим, не зависи от нас.

 

Относно контузените исках просто да стресна Балкан. Искам да ме разберете, не съм диктатор, а треньор по баскетбол. Ако един играч ми каже, че ще се съблече и ще помогне на отбора и може, той ще играе. Но когато имат контузии като разтежения и разкъсвания, тяхното състояние може само да се влоши. Не можаха да ни помогнат. Христо Захариев не е същият играч от февруари след националния отбор, има четири или пет контузии, ако не се лъжа. Много са за период от три месеца. Евгени Хаджирусев започна сезона със счупена ръка и сега почти завърши сезонът, а той е контузен. Има го в баскетбола, бил съм баскетболист и го разбирам, това е част от спорта, просто трябва със здравите състезатели да се борим до края. Днес се гордея с моите момчета, защото дори да загубим с 16, ние се борихме мъжки. Както казах, Балкан бяха по-добри от нас на 100%.

 

Много съм доволен от нашето представяне този сезон. Бяхме първи от началото на годината до последния мач преди плейофите. Не сме излизали от първа позиция. Изпращаме може би най-успешния сезон в историята на клуба, защото все пак не бяха печелили Купата от 49 години. Не съм сигурен дали някога са били първи през редовния сезон, но дори да е така, пак нашият остава успешен. Имахме 25 победи в редовния сезон, като изключим последните два мача без значение, можехме да са и 27.

 

Някой ще го помни ли, ако Черноморец е бронзов медалист през 2024 г.? Съмнявам се. Играеш за първото място и за златото, всичко останало след това няма значение. Даже не вярвам, че ще спечелим тези мачове срещу отбора, който загуби утре. Просто си познавам играчите и знам какво ще стане. Може и да греша, но видяхте миналата година Рилски загуби два мача. Когато през целия сезон побеждаваш, печелиш Купата, искаш да си на върха и изведнъж играеш за трето и четвърто място, просто нямаш хъс и мотивация. Според мен това ще се случи. Както казах, познавам си играчите, знам как ще реагират.“

 

Васил Евтимов: Фен използва епитет към Шон Смит и избяга

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи