В Ямбол дават шанс при мъжете на част от отбора U16


В Ямбол дават шанс при мъжете на част от отбора U16
(сн. БФБ)
24-06-2023 18:55 | Мария Маринова

Баскетболисти от отбора на Ямбол до 16 години ще получат шанс за изява и в мъжкия отбор още през този сезон. Това призна пред BGbasket.com президентът на клуба Станислав Говедаров.

 

„От тази година младите ни състезатели в отбора ще бъдат още повече, като вкарваме и тези от отбора ни до 16 години. От тях 5-6 човека ще започнат подготовка с мъжкия отбор и се надявам в течение на сезона да започнат да получават и игрово време в Националната баскетболна лига“, заяви Говедаров.


Той обаче е наясно, че преходът към мъжкия баскетбол ще изисква много време и упорита работа: „Това не значи, че те ще играят непрекъснато, но смятаме, че поне 2-3 деца от тях до края на предстоящия сезон може да започнат да влизат в някои мачове по 2, 3, 5 минути и вече през следващия да бъдат използвани малко по-сериозно. Всичко става постепенно. Те наистина са качествени момчета. По мое мнение от тях могат да излязат доста прилични състезатели, но изисква много труд. Начинът, по който да вървят нагоре, е когато има конкуренция. Няма как да ги оставим, когато в сезона имат 20 мача, като в 15-16 от тях бият с разлика от 80 точки. По никакъв начин на тях не им помага, напротив.“

 

„Не е случайно, че през тази година за първи път играхме в младежката лига (ЕМБЛ) и смятам, че се представиха на доста сериозни ниво, въпреки че още нямат достатъчен международен опит. Там има доста добре селектирани отбори, така че от осем мача пет победи мисля, че е добре, а и в два от мачовете те падат само с 5-6 точки. Можем да приемем, че е имало и умора. Смятам, че тази година ще се представят още по-добре“, каза още Говедаров.

 

През този сезон 16-годишните баскетболисти на Ямбол спечелиха Купа БФБ, като играха и финал в Държавното първенство.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Станислав Говедаров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи