Георги Боянов: За мен беше уникално да видя тези сладки усмивки на децата


Георги Боянов: За мен беше уникално да видя тези сладки усмивки на децата
(сн. НБЛ)
01-06-2023 23:33 | Деляна Кадиева

Капитанът на Черноморец Георги Боянов изигра силен трети мач срещу Балкан, но неговият отбор не успя да спечели и остана със сребърните медали в НБЛ. Ето какво каза състезателят пред BGbasket.com за финалната серия и за представянето на отбора му през този сезон.

 

„Първо – честито на Балкан. Заслужено станаха шампиони. И в трите мача показаха, че са по-добрият отбор. На нас ни липсваше младост, първосигналност. Финали се печелят с опит, с акъл. Може би много от играчите третираха финала като нещо прекалено специално. За мен трябва да играеш финала както играеш всеки един мач, защото ако не играеш всички един мач на 100%, няма как да се представиш достойно. Дали е мач от сезона или финал – трябва да излизаш по един и същи начин.

 

Имаше някакво психическо пренавиване от играчите, но все пак не искам да омаловажавам това, което направихме всички. Цяла година бяхме заедно, направихме исторически финал, второ място. Трябва да погледнем на нещата от хубавата страна: залата беше пълна на този страхотен празник. За мен беше уникално да видя тези сладки усмивки на децата. Дано сме ги запалили да спортуват и да играят баскетбол.

 

Преминахме през страшни катаклизми и много от нас не очакваха, че ще стигнем толкова далеч, но за щастие се борихме и останахме заедно докрай.


Играем много атлетичен и бърз баскетбол. Може би това ни изигра лоша шега сега във финалната серия. Но, в крайна сметка имахме най-младия отбор, това е страхотно. Атмосферата в съблекалнята беше уникална. Нямаше никакви проблеми. Всеки можеше да разчита на другия.


Имам желание да говорим с ръководството и да видим как стоят нещата. Не знам какво крие бъдеще за мен. Важното е Бургас да има догодина отбор, по-силен дори от тазгодишния".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Георги Боянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи