Васил Евтимов: Казах на играчите, ако финалът ги задоволява, да не губим времето на хората


Васил Евтимов: Казах на играчите, ако финалът ги задоволява, да не губим времето на хората
(сн. balkan-basket.com)
27-05-2023 22:40 | Мария Маринова

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов бе разочарован от представянето на отбора си в първия мач от финалната серия в НБЛ срещу Балкан. Ето какво каза той след загубата в Ботевград:

 

„Резултатът е съвсем нормален. Начинът, по който подготвихме нашия финал в последните четири дни, е отражение на това, което тренирахме. Казах им – ако вие се задоволявате с това да играете финал в НБЛ, просто ми кажете да не губя енергия. Ще изиграем още два мача, серията приключва и се прибираме. Аз наистина ги питах това – дали искате да играете по този начин.

 

В първите осем минути изглеждахме много добре и подготвени за мача. И изведнъж всичко рухва. Всеки започва да играе 1 на 1, топката спира да се движи и това е проблем. Мунис Туту е 1-12 при стрелбата днес със 7 грешки. Макол Мойен го няма от началото на май. Той не е с нас по една или друга причина, не знам, но това са ми двамата чужденци, които играят в първите пет. Все едно аз в момента играя трима срещу петима, като ги изключим, защото те нямат никакво присъствие на терена, просто не са тук.

 

Нашата организация в нападение е под всякаква критика. Така не може да се играе баскетбол. Или ще преспим, в следващите два дни ще забравим за този мач, ще се върнем в понеделник и ще опитаме да играем по различен начин – по начина, който ни е довел да стигнем толкова далеч в първенството и да играем финал. Ако играем по този начин, по който аз искам, ще изглеждаме и различно. В момента не е така, за съжаление.

 

Имаме 12 асистенции, другият отбор има 25. Точките на втори шанс са 16, ние имаме 7, значи ние не се борим. Борбата днес я загубихме, а сме най-добри в този аспект от играта. Щом не искат да се борят, без битка няма да стане.

 

Точно това им казах – ако финалът ви задоволява, просто да не играем мачовете и да губим времето на хората. Правим Балкан шампион, окачваме горе банера им и всичко приключва, всеки се прибира. Аз не съм задоволен от това, че съм на финал. Аз искам да го спечеля. Дали те искат не мога да отговоря на този въпрос, защото в момента ми е трудно да разбера. В понеделник ще видим как ще реагират.

 

Феновете ни тръгнаха много рано. Имаха проблем с автобуса, трябваше да доливат вода непрекъснато, но се радвам, че дойдоха и ни подкрепиха. Лично аз им благодаря, но ме е яд, защото те заслужават да видят по-добра игра. Пътували са шест часа, след това трябва и да се върнат в автобуса. Не показахме играта, която трябваше да покажем на нашите фенове.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи