ЦСКА срази Рилски за 1-0 в серията за бронза


ЦСКА срази Рилски за 1-0 в серията за бронза
(сн. НБЛ)
26-05-2023 21:05 | BGbasket.com

Отборът на ЦСКА излезе в серията за бронзовите медали с 1-0 успеха в Националната баскетболна лига. Баскетболистите на Росен Барчовски постигна победа с 88:71 над Рилски спортист в „Арена Самоков“.

 

Така „армейците“ имат възможност да довършат серията още на 28 май (неделя) в София, когато ще се проведе вторият двубой от серията.

 

За ЦСКА Зейн Ноулс, Венцислав Петков и Драган Зекович не успяха да вземат участие в мача. „Рилецо“ пък бе без гарда си Брандън Рандълф.

 

Срещата започна с доста пропуски от страна на ЦСКА, като нито един от четирите опита от далечно разстояние не бе сполучлив. Таменанг Чо обаче поведе тима си и след 7 негови точки, „армейците“ поведоха с 11:6. Капитанът на Рилски спортист Чавдар Костов върна тройка, за да скъси изоставането на отбора си, но последва серия от 7:0 след точно попадение зад дъгата на Брандън Йънг. Гардът получи контузия по време на тази стрелба в глезена и се наложи да напусне терена. До края на периода ЦСКА продължи да увеличава аванса си и след първите десет минути преднината му вече бе 23:13.

 

С две поредни тройки на Алекс Симеонов и Мартин Русев, „червените“ поведоха с 15 точки при 33:18 през втората четвърт, а Йънг се завърна на игрището. Рилски спортист продължаваше да допуска лесни точки в подкошието си, а ниският процент от стрелба, който имаше, не му даваше възможност да скъси дистанцията до съперника. До края на периода двата състава си размениха по още няколко коша от игра, но баскетболистите на Росен Барчовски се прибраха в съблекалнята на почивката с аванс при 45:30.

 

След подновяването на играта съставът от Самоков отбеляза две поредни тройки, с които стопи пасива до 11 точки при 36:47. Алекс Симеонов и Мартин Сотиров показаха отлична стрелба от тройката с две поредни точни попадения, а до края на периода Виктор Гергов и Мартин Русев се включиха с добри отигравания, за да запазят преднината на тима си при 70:54.

 

В началото на заключителния период Денислав Вутев направи добро включване от пейката на Рилски спортист, за да върне изоставането на 11 точки. Последва сполучлива стрелба на Крис Минков под коша, която свали разликата до 63:72, но „армейците“ направиха серия от 7:0, с която си върнаха двуцифрената преднина. В последната минута на двубоя Димаджио Уигинс и Йордан Минчев се опитаха да върнат тима си в мача, но времето на таблото съвсем не бе достатъчно за късен обрат и ЦСКА затвори мача с успех.

 

Таменанг Чо бе най-разултатен за успеха, като завърши с дабъл-дабъл от 25 точки и 10 борби, като добави към тях и 7 асистенции. Алекс Симеонов записа 17 точки и 6 борби, Брандън Йънг финишира с 13 точки, 7 асистенции и 6 откраднати топки, а Мартин Русев вкара 10 точки.

 

За Рилски спортист Александър Янев записа 16 точки, 7 борби и 6 асистенции, Димаджио Уигинс отбеляза 13 точки, а Чавдар Костов прибави 11.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЦСКА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи