Хасково е на финал в регион Юг на ББЛ А група


Хасково е на финал в регион Юг на ББЛ А група
(сн. ББЛ)
17-05-2023 23:37 | BGbasket.com

Хасково се класира за финала в регион Юг на ББЛ А група. На свой терен в зала „Дружба“ тимът спечели и втория мач срещу Пловдив Мамбас, този път с 93:80.

 

С успеха победителите си гарантираха сблъсък с основния си конкурент през сезона Хебър, който също затвори полуфиналната си серия с Вихър Айтос с 2-0.

 

Двубоят започна оспорвано и на много високи обороти. Постепенно Хасково взе инициативата и поведе и с двуцифрена преднина, но след десет минути игра бе напред с 30:25. През втория период играта бе много равностойна, като на почивката баскетболистите на Янко Желев се оттеглиха при 49:45.

 

Те поддържаха аванс от няколко точки и след паузата, който преди решителната четвърт отново достигна 10 – 74:64. До края Пловдив Мамбас не успя да свали на повече от 9 и победата отиде за домакините, най-вече заради по-силната им игра в подкошието.

 

Трима завършиха с дабъл-дабъл за победителите. Ивайло Тонев се отчете с 27 точки и 15 борби, Динко Христов има 25 точки и 11 борби, Вангел Илиев е с 13 точки и 11 борби, а по 11 точки добавиха Тихомир Желев и Кристиян Желев.


За съперника Дилян Барбов отбеляза 21 точки, Хайдар Баракат има 19 и 7 борби, Златомир Дончев добави 17 точки и 11 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ХАСКОВО - ПЛОВДИВ МАМБАС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ББЛ А ГРУПА-МЪЖЕ, ЮГ (ПОЛУФИНАЛИ), СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи