Владимир Димитров: Момчетата показаха, че са бойци


Владимир Димитров: Момчетата показаха, че са бойци
(сн. БФБ)
15-05-2023 17:14 | Мария Маринова

Един от треньорите на Левски U19 Владимир Димитров похвали отбора си за показаното по време на финалите при юношите в Ботевград. „Сините“ отстанаха със сребърните медали, след като загубиха решителния мач с Балкан, а ето какво каза наставникът пред BGbasket.com след турнира:

 

„Разликата беше в това, че се натрупа малко умора при нас и основни наши състезатели не успяха да се включат, както в предишните мачове. Това, което мен лично ме радва е, че момчетата показаха, че са бойци и се бориха до край във всички мачове, включително и във финала.

 

Със сигурност е помогнал и опитът, който много от тях са натрупали в НБЛ. Основните ни състезатели участваха и в мъжкия отбор. Имаше и още 2-3 момчета, които също се включиха много добре и без да са били там, но допринесоха много за представянето на отбора. Съжалявам, че не успяхме да спечелим, но важното е, че успяхме да играем два финала през годината. Надявам се догодина да е по-добре.

 

Един треньор никога не може да е удовлетворен, когато губи финалите, но все пак ни радва това, че сме един от двата най-добри отбора в България през сезона.

 

Във всеки отбор има състезалите, които дори и в момента имат основна роля при мъжете. Надявам се от тези тимове да излязат и още повече млади играчи, които да допълнят мъжките отбори, така че да се вдигне нивото и на националния шампионат, и на националния ни отбор."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи