Черноморец нанесе първия удар в полуфинала срещу Рилски спортист


Черноморец нанесе първия удар в полуфинала срещу Рилски спортист
(сн. НБЛ)
13-05-2023 20:59 | Деляна Кадиева

Черноморец започна с успех участието си на полуфиналите в Националната баскетболна лига през сезон 2022/2023. Тимът срази първия във временното класиране от редовния сезон Рилски спортист със 79:73 в първия мач в „Арена Самоков“, като по този начин вече има домакинско предимство в серията. 

 

Втората среща между двата състава ще бъде на 15 май (понеделник) от 19 ч. отново в Самоков. След това серията ще се премести в Бургас за минимум два мача. Евентуален пети ще я върне в Самоков.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА 

 

Срещата започна равностойно между двата състава, но след силни изяви на Димаджио Уигинс и Йордан Минчев, Рилски спортист дръпна напред в резултата. Успешна стрелба зад дъгата на Чавдар Костов изведе тима си с 9 точки напред, но Брайс Ензи отбеляза кош, за да приближи Черноморец до съперника си при 14:21 в края на първия период.

 

Баскетболистите на Васил Евтимов влязоха по-силно във втората четвърт, като Николай Титков и Джордан Тъкър отбелязаха бързи две тройки, които стопиха разликата до само 1 точка. "Акулите" направиха силна серия от 22:10, като разполагаха с двуцифрена преднина на почивката - 42:31.

 

След подновяването на срещата играта продължи да бъде равностойна между двата тима, като домакини се опитваха да спечелят периода. Това обаче не се получи, като в последните секунди Симеон Лепичев и Брайс Ензи бяха точки и запазиха двуцифрената преднина на тима си преди последната част - 62:50. 

 

Рилски спортист не се отказваха и през заключителните десет минути от мача, като Брандън Рандълф и Йордан Минчев се опитваха по всякакъв начин да върна тима си в мача със силните си отигравания. Две поредни тройки на Деян Карамфилов доближиха Рилски едва на 4 точки до съперника, но Черноморец удържа отбора от Самоков, за да се поздрави с победата.

 

За победителите Джордан Тъкър записа 22 точки и 6 борби от пейката, 17 плюс 6 добави капитанът Георги Боянов, а до трипъл дабъл се доближи Мунис Туту с 14 точки, 12 борби и 7 асистенции.

 

За Рилски спортист Йордан Минчев завърши с 19 точки, 8 борби и 5 асистенции, а по 13 вкараха Димаджио Уигинс (8 борби) и Чавдар Костов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЧЕРНОМОРЕЦ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи