Любомир Минчев: Не мога да кажа, че сме сбъркали


Любомир Минчев: Не мога да кажа, че сме сбъркали
(сн. НБЛ)
06-05-2023 10:11 | BGbasket.com

Старши треньора на Спартак Плевен Любомир Минчев сподели мнението си след загубата от Черноморец във втората среща от четвъртфиналната серия.

 

"Честитя на Черноморец, пожелах им успех. За нас сезонът свърши, за съжаление. Знаех, че те са с по-добра селекция, по-атлетични, по-бързи са. Ние успяхме да компенсираме това нещо и да ги затрудним доста и в двата мача, макар че в първия изглеждаше, че сме загубили с голяма разлика. В този мач бяхме равностойни, за съжаление накрая не можахме да вкараме, а те отбелязаха, къде през човек, къде лесно. Така се отвори една разлика, която накрая не успяхме да я компенсираме. Можеше и да имаме малко късмет, но не успяхме.

 

Не мога да кажа, че сме сбъркали. Сменихме защитата последните три минути, и Джордан Тъкър тогава вкара през човек. Лошото е, че на личната защита се издънихме на пик енд рол. Мунис Туту вкара два пъти лесно. Там беше проблемът. Но, сега не можем да върнем нищо. Сега, под емоции, не могат да се правят генерални анализи. Ще мине време и тогава."

 

Баскетболистът Мартин Маринов също говори за срещата: "Първо, искам да поздравя Черноморец, защото за мен той е основен фаворит за титлата. Мисля, че първият ни мач от серията в Бургас бе трагичен. Днес се борихме доста, но бяхме много нервни. Липсваше ни нападението, играхме доста добра защита. Те имат доста атлетични състезатели. Не ни достигнаха няколко коша, от които да поведем с 5-6 точки. Цял мач бяхме равни, или разликата не надвишаваше 2-3 точки. Но вече в баскетбола 2-3 коша са много.

 

Сезонът беше доста под напрежение. Започнахме силно, имаше катаклизми в отбора, нови хора, нови треньори. Мисля, че това оказа влияние, но в последните 1-2 месеца показахме, че можем да играем баскетбол. Все пак завършихме на това място, на което трябваше да завършим. Ако нямаш домакинско предимство срещу тим като Черноморец, е трудно той да бъде преодолян. Така, че колеблив сезон за мен."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Любомир Минчев, Мартин Маринов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи