След футбола Катар ще е домакин и на Световно по баскетбол


След футбола Катар ще е домакин и на Световно по баскетбол
(сн. FIBA.basketball)
28-04-2023 12:29 | BGbasket.com

Катар ще е домакин на Световно първенство по баскетбол за първи път в историята. Доха ще приеме мачовете от шампионата на планетата през 2027 година, обявиха от ФИБА след заседание на Борда на централата.

 

Решението идва само няколко месеца, след като в Катар бе проведено Световното по футбол.

 

От ФИБА мотивират избора на Катар с добрата предложена оферта, компактния георграфски характер, гъвкавостта на графика на залите и по-добрите условия за феновете. Взети са под внимание и директните полети, които има до Доха от повечето потенциални участници в турнира, както и модерницираната мрежа на метрото и обществения транспорт.

 

Всички отбори играят в един и същи град, а феновете могат да планират всичко предварително и да се насладят на уникално изживяване, тъй като всички зали са на 30 минути разстояние една от друга, обясняват още от ФИБА. Съоръженията вече са изградени, като за целта са използвани технологии, опазващи околната среда.

 

ФИБА взе решение и за домакинство на Световното първенство за жени през 2026 г., като то бе поверено на Германия. Мачовете ще се проведат в Берлин, а за последно страната организира такъв форум през 1998 г.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2027
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи