Кирил Болшаков: Тежък сезон, заслужавахме 12-13 победи


Кирил Болшаков: Тежък сезон, заслужавахме 12-13 победи
(сн. НБЛ)
27-04-2023 12:05 | BGbasket.com

Старши треньорът на Черно море Тича Кирил Болшаков направи равносметка на представянето на отбора му в НБЛ през този сезон. Ето какво каза той след поражението от Берое в последния мач на "моряците":

„Няма какво нещо особено да говорим за срещата днес. Берое спечели убедително и заслужено. За нас завърши тежък сезон. От началото до самия му край отборът беше преследван от множество контузии - още от първия мач с Христов. Пожелавам на всички момчета да се възстановят възможно най-бързо и възможно най-добре.

Отборът е млад. Този сезон те натрупаха много полезен опит. Направихме хубави игри, особено у дома. Днес не, но изиграхме много мачове с добра енергия и по мое мнение заслужаваме 12-13 победи в сезона. Особено във Варна загубихме няколко срещи с минимален резултат, в които не ни достигна опит. Момчетата ще израстват, защото те полагат много усилия по време на тренировките. Огромни благодарности към тях! Голяма благорност за привържениците на отбора, които топло ни подкепяха навсякъде! Предполагам скоро ще обсъдим бъдещето с президента на клуба. На мен много ми харесва и аз обичам Варна.

Очакват ни много интересни плейофите, като съдя по това как премина турнирът за купата на България. Ще следим с интерес. Първенството беше много равностойно и си заслужава достоен завършек. Нака да победи най-добрият отбор!“

Костадин Лазаров също коментира загубата от Берое: „Не беше добър завършек на сезона за нас, не изиграхме най-добрия си мач. Допуснахме много грешки, вкараха ни много контра атаки. Реално само в началото бяхме в мача, след което ни надбориха, надвкараха и в крайна сметка това е резултатът.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Кирил Болшаков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи