Ямбол матира и Левски насред София, за чест и слава


Ямбол матира и Левски насред София, за чест и слава
(сн. BGbasket.com)
22-04-2023 20:23 | BGbasket.com

Левски загуби от Ямбол с 82:89 в последния си домакински мач от редовния сезон в НБЛ.

 

Така "сините" ще чакат до последно за надежди за шестото място в редовния сезон, което може да им се изплъзне в самия му край. Ямбол пък побеждава за втори път Левски този сезон, а само преди дни ямболии отказаха и другия столичен тим ЦСКА, въпреки че вече играят само за честта си.


"Сините" реагираха на последните мачове, в които слабото начало им костваше много. Те стартираха със серия от 7-0 и поредица от бързи атаки. Докато в нападение Ямбол започна да намира повече идеи в следващите минути, в защита гостите нямаха отговор за добрите атаки на Левски.

 

След като домакините обаче спряха да бележат, дойде времето на ямболии и те направиха своя поредица от 7-0, за да настигнат противника.
В осмата минута вече Ямбол и водеше в резултата, след няколко скоростни нападения и добри прояви в защита. Гостите водеха и след първата част с точка - 23:22.


Ямбол вкара и първите пет точки във втория период, за да вземе и по-добра преднина. Левски този път като догонващ повтори Ямбол, за нов обрат в мача, а след това започна постоянна размяна на водачеството и равенства. Ямбол започна и да пази много агресивно, за разлика от домакините, които на няколко пъти бяха оставени в патова ситуация от забивки на Декуан Морис.


Нова серия за гостите от 13-0 направи за първи път двуцифрена разлика с минута и половина до почивката и продължи да расте до края на полувремето, до цели 15 точки! Ямбол се оттегли в паузата с вкарани цели 56 точки, срещу 41 за домакина на мача Левски, който не успя да вкара кош в над три минути в края на полувремето.

 

"Сините" вкараха няколко коша след подновяването на играта, но не успяваха по никакъв начин да се доближат на повече от 8-9 точки от противника, тъй като Ямбол се чувстваше повече от комфортно в зала Триадица.

 

Едва с оставащи под две минути до края на третата част Левски свали до шест изоставането си, за да си остави шансове за финалната десетка.

 

Разликата стана и само три в началото на последната четвърт, преди отново мълниеносни нападения на Ямбол да върнат нещата до плюс 10 за тях.

 

Левски не се отказа лесно и с три минути до сирената отново бе само на две от съперника. Домакините пропуснаха няколко възможности да изравнят, а Ямбол успяваше да удържи своето.

 

Декуан Морис наниза 27 за победата, Павел Маринов добави 18, а по 13 и 12 - Георги Герганов и Иван Лилов.

 

За Левски Николай Михайлов вкара 18, Сергей Павлов добави 17, а Джон Флорвиъс - 15.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи