Рилски спортист удържа натиска на Спартак Плевен


Рилски спортист удържа натиска на Спартак Плевен
(сн. НБЛ)
19-04-2023 21:17 | BGbasket.com

Рилски спортист записа втори пореден успех преди старта на плейофите в Националната баскетболна лига. Тимът се справи със Спартак Плевен след 88:84 в среща от 31-ия кръг, изиграна в „Арена Самоков“.

 

„Рилецо“ запазва първото място във временното класиране с 25 победи и 4 загуби, докато поражението връща отбора от Плевен на пета позиция с баланс 16-13. На 24 април (понеделник) Рилски ще гостува на Шумен, докато Спартак ще почива в следващия кръг.

 

В игра за гостите от Плевен не записа минути Ивко Ивков, който бе и извън списъка за мача.

 

Рилски спортист започна по-уверено срещата и дръпна напред с 8:4 в първите минути. Гостите успяха да наваксат изоставането си и след две последователни тройки на Станимир Маринов и кош на Симеон Илиев, бе налице серия от 8:0. До края на периода баскетболистите на Любомир Минчев се бяха вкопчили в лидерската позиция, но добри отигравания на Брандън Рандълф и точно попадение от наказателната линия на Деян Карамфилов, позволиха на Рилски да излезе напред с 25:22.

 

Спартак Плевен съумя да скъси дистанцията с противника и да изравни в началото на вторите десет минути, но „Рилецо“ намери правилния ритъм за играя и стигна до серия от 9:0. Преднината на домакините стана и двуцифрена след точна стрелба на Мирослав Васов, а до почивника баскетболистите на Людмил Хаджисотиров запазиха разликата в своя полза – 49:40.

 

Рилски спортист не се отпусна и след подновяването на играта, но 12 последователни точки на Мартин Маринов върнаха Спартак Плевен в мача с точка аванс – 62:61. До края на периода двата тима си размениха няколко пъти водачеството, но тимът от Плевен бе напред в резултата преди заключителната четвърт – 69:68.

 

В последните десет минути от срещата баскетболистите на Любомир Минчев нямаха намерение да се отказват и силни включвания на Божидар Аврамов и Цветомир Чернокожев изведоха тима с 5 точки преднина. Три минути без кош за гостите позволиха на капитана Чавдар Костов да се отбележи ключови 8 точки, за да избеде отбора си с 83:79 едва минута и половина преди сирената. Точен наказателен удар на Мартин Маринов върна надеждите на Спартак, но бърза атака на Деян Карамфилов и кош на Димаджио Уигинс сложиха край на мача.

 

Александър Янев бе най-резултатен за успеха на Рилски със своите 22 точки. Мирослав Васов го последва с 14, Димаджио Уигинс записа 12 и 5 борби, Чавдар Костов завърши с 11 точки.

 

Мартин Маринов завърши среща с 21 точки за Спартак Плевен, Цветомир Чернокожев добави 15 и 12 борби. Самаджи Хейнс-Джоунс и Станимир Маринов реализираха по 10, като първият е и с 5 асистенции.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи