Спартак матира Академик за една част и запази шанс за четворката


Спартак матира Академик за една част и запази шанс за четворката
(сн. НБЛ)
14-04-2023 20:52 | BGbasket.com

Спартак записа четвърта поредна победа в Националната баскетболна лига. На свой терен в зала „Балканстрой“ тимът надви Академик Пловдив с 92:69 и запази шанс за четъртото място в редовния сезон. Ключова за успеха се оказа силната трета четвърт, която домакините спечелиха с 21 точки разлика.

 

Въпреки поражението пък, отборът на Йордан Янков вече е сигурен участник в плейофите, след като и Ямбол загуби мача си срещу Рилски спортист.

 

След този двубой Спартак е с баланс 16-12, като му предстои визита на лидера Рилски спортист. Академик пък, който нямаше загуба от месец, е с 10-17 и гостува на Левски.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Домакините се откъснаха с 13:2 още на старта на мач след много стабилна игра в подкошието, като за пет минути единствено Тайлър Криймър бе успял да се разпише за съперника. Те обаче правеха повече грешки и позволиха на гостите да намалят на 15:18 след десет минути игра.

 

Подемът в играта на Академик продължи и през втория период и воден от разигралия се Томислав Минков, отборът не само че стигна до пълен обрат, а и се поведе с 32:24. Отговорът на Спартак обаче не закъсня и след поредни успешни атаки на братята Маринови разликата падна само на 2. Последва размяна на кошове, а на почивките домакините се оттеглиха с минимален аванс – 41:40.

 

Баскетболистите на Любомир Минчев стартираха ударно второто полувреме и само за три минути се откъснаха с 59:43. Те вкараха шест тройки само за тази част, три от които на Мартин Маринов. За кратко разликата скочи и до 27, а преди заключителната четвърт Спартак бе напред със 77:55.

 

Гостите стартираха последната част с 5 поредни точки, но осем минути преди края остнаха без Тони Гуджино, който получи последователно неспортсменско и техническо нарушение и бе изгонен. Малко след него и домакините останаха без Николай Стоянов – за две технически в тази част. Те обаче поддържаха солидния си аванс и не позволиха на съперника си да се върне в мача. В края Любомир Минчев пусна в игра и юношите, като тройка на Иван Петров в последните секунди вдигна на крака феновете в залата.

 

Мартин Маринов завърши с 19 точки за успеха (4 тройки), Цветомир Чернокожев отбеляза 15, с 13 е Семаджи Хейнс-Джоунс, 12 има Седариан Рейнс, а 10 добави Николай Стоянов.


За Академик, който бе без контузения Николай Николов, Кръстомир Михов реализира 19 точки, 13 има Томислав Минков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи