Спартак Плевен се справи с лекота с Шумен


Спартак Плевен се справи с лекота с Шумен
(сн. НБЛ)
08-04-2023 19:56 | BGbasket.com

Спартак Плевен записа трета поредна победа в Националната баскетболна лига. Тимът надделя над Шумен със 104:81, като двубоят между двата състава се проведе в зала „Балканстрой“.

 

Така отборът от Плевен запазва петата позиция в класирането с баланс от 15 победи и 12 загуби, докато Шумен се изкачва на девето място с пасив 6-21 и два мача повече от десетия Ямбол.

 

Шумен започна по-силно двубоя и отбеляза първите два коша в срещата за минисерия от 5:0. Едва в третата минути от началото Спартак Плевен отбеляза първите си кошове, за да излезе и напред в резултата. До края на периода гостите бяха поели инициативата за лидерство, а точни попадения от страна на Божидар Аврамов изведоха баскетболистите на Любомир Минчев с точна преднина – 24:23.

 

В началото на вторите десет минути двата тима си размениха няколко пъти лидерската позиция. Последва серия от 17:0 в полза на Спартак Плевен, която доведе и до първата двуцифрена разлика в мача. След четири минути без кош, Ишмаел Ел-Амин записа точно попадение, но все пак тимът му отстъпваше на почивката с 39:52.

 

След подновяването на играта баскетболистите на Любомир Минчев продължиха наказателната акция и от първата минута започна нова серия на тима, която достигна до 14:0. Добри изяви отново показа Ишмаел Ел-Амин, който успя да отбележи три последователни коша, но това съвсем не бе достатъчно да върне баскетболистите на Янко Янков в мача. Така до края на третия период разликата продължи методично да се увеличава и стигна до 82:59 преди последните десет минути.

 

Отборът на Шумен успя да смъкне изоставането си до 15 точки през заключителния период, но бързо след това разликата отново бе възстановена. Така до края на двубоя нищо не се промени и единствено остана да се оформи крайния резултат от срещата.

 

За успеха най-резултат с по 19 точки бяха Цветомир Чернокожев (9 борби), Седариaн Рейнс и Николай Стоянов (5 асистенции). С 16 завърши Мартин Маринов, 10 и 6 асистенции добави Божидар Аврамов.

 

Ишмаел Ел-Амин бе над всички в двубоя за Шумен,  като бе близо до дабъл-дабъл, завършвайки с 30 точки, 8 борби и 6 асистенции. Рей Идову добави 16 точки и 10 борби, с 10 е Маркъс Гилбърт.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи