Убийци на детски мечти


Убийци на детски мечти
01-03-2023 16:55 | BGbasket.com

БК Септември излезе с остра позиция във връзка със селектирането на деца за предстоящия турнир на регионите. Тя е озаглавена "Убийци на детски мечти", като бе изпратена и до BGbasket.com.

 

Ето и позицията на Септември, която публикуваме без редакторска намеса:

 

"От баскетболен клуб Септември искаме да изкажем възмущението си във връзка със селектирането на момчета, родени 2009 година, за национални отбори. И по-конкретно във връзка с:


- лагер, провел се на 30.01.2023 за момчета от град София, където от нашия клуб бе повикано само 1 дете;


- както и лагер, който ще се проведе на 4 и 5 март 2023 и за който не бе повикано нито едно дете от клуба ни.


Нашето несъгласие произтича от няколко фактора.


Този набор на БК Септември завърши на 7-мо място в България през миналия сезон. В първата 7-ца влязоха също отборите на ЦСКА (5-то място) и БУБА (4-то място), от които за лагера на 30.01 бяха повикани по 5 деца, или общо 10 деца. От нашия само едно. За лагера на 4 и 5 март от ЦСКА и БУБА са повикани общо 11 деца, а от нашия клуб – НУЛА.


През настоящия сезон момчетата от набор 2009 участват в Първа дивизия на първенството, като нямат загуба. Нещо повече - побеждаваме всички отбори с голяма разлика, включително Ахил (с 37 точки разлика) и Левски (над 90 точки разлика). Въпреки това за лагера на 30.01 са извикани 3 деца от отбора на Ахил и 2 деца от отбора на Левски, а от нашия - едно. За лагера на 4 и 5 март от Ахил – 1 дете, а от нашия клуб – НУЛА.


Миналия сезон на 8-мо място в България завърши отборът на Балкан, който беше победен от БК Септември за 7/8 място с над 30 точки разлика. За лагера на 4 и 5 март са повикани 5 деца от отбора на Балкан, а от БК Септември – НУЛА. Нещо повече, от всички отбори в ТОП 8 са повикани по 2, 3 или 5 деца, докато единствено от БК Септември не е повикано нито едно.


За нас са непонятни критериите, по които се избират участниците в лагерите. Селекционери на отбора от София са треньорите на ЦСКА и Буба. Дали те са направили честен и коректен подбор, като са извикали 11 от 12 деца само от техните два клуба?


Не знаем какво да кажем на децата утре на тренировка и какво да обясним на родителите за поредното неадекватно поведение на хора в баскетбола ни.  


Написахме официален имейл до Българска Федерация Баскетбол на 22 Февруари, но отговор все още не сме получили. Този имейл беше адресиран до г-н Глушков и г-н Виденов, които не взеха отношение към казуса, за да спрат хората, които извършват тези несправедливи и неморални действия.


Сега се обръщаме към г-н Барчовски (председател на треньорска комисия). Моля, вземете отношение към този казус. Не знаем как може да има деца от 30 отбора от България, но да няма деца от отбор, който е на 7-мо място. Имаме не малко деца от набор 2009, които заслужават най-малкото да бъдат видени от треньорите на национални отбори.

 

Обръщаме се към всички родители, журналисти и медии. Разпространете тази ифнормация, защото ние няма да спрем дотук и ще направим всичко възможно да защитим децата на баскетболен клуб Септември и техните мечти.


С уважение,
Ръководството на БК Септември"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи