Шампион 2006 остана безгрешен във Втората тройка


Шампион 2006 остана безгрешен във Втората тройка
(сн. BGbasket.com)
24-02-2023 19:46 | BGbasket.com

Шампион 2006 успя да завърши Втората тройка в женската А група с успех. Баскетболистките на Ирена Колева се наложиха над Локомотив София с 53:46 в двубой, изигран в зала „Триадица“, София.

 

С тази победа Шампион 2006 остава на първо място във Втората тройка и общо четвърто с актив от 4:0 в генералното класиране на първенството. Локомотив София се нарежда след това с баланс от 1:3.

 

Шампион 2006 започна двубоя по-нахъсано и още от самото начало направи серия от 11:2. Състезателките на Лилия Георгиева изпитваха затруднения с отбелязването на точки, докато домакините успяха да дръпнат с 16:8 до края на първия период. Локомотив излезе преобразен в началото на втората четвърт, за да стопи изоставането си на почивката на едва 4 точки – 23:27.

 

Същият сценарий се повтори и след възобновяването на играта. Спадът в играта на Локомотив София отново беше налице, докато Шампион се възползва да си върне преднината. Баскетболистките на Лилия Георгиева опитваха да се противопоставят на съперника, но без успех. Разликата стигна до 5 точки в последните две минути на двубоя, когато обаче лидерът на Локомотив Гергана Цекова извърши своето пето лично нарушение. Шампион стигна зъби и не позволи на противника да стигне до обрат, като върна разликата отново на 7 точки.

 

За победителите над всички в срещата бе Елена Димова, която записа на сметката си 22 точки, 12 борби и добави 5 откраднати топки. Валентина Веселинова завърши с 14 точки и 8 борби.

 

Гергана Цекова завърши двубоя с 15 точки и 7 борби за Локомотив София, 9 добави Маргарита Иванова.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШАМПИОН 2006 - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Шампион 2006, Локомотив София
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи