В лагера на Сърбия похвалиха българките след мача в Самоков


В лагера на Сърбия похвалиха българките след мача в Самоков
(сн. FIBA.basketball)
13-02-2023 12:03 | basketball.bg

Един от най-добрите баскетболни треньори в Европа – Марина Малкович, похвали българския отбор за представянето му срещу водения от нея отбор на Сърбия. България отстъпи на европейския шампион в Самоков със 76:102, но се бори с всички сили и дори на моменти играеше като равен срещу своя съперник
 
„Поздравления за българския отбор. Показа страхотни усилия и играха отлично. Те са млад, но много конкурентен отбор. Ние не играхме добре, но вече се бяхме класирали, а и играхме преди няколко дни. Това не е извинение. Ще ни е трудно да защитим европейската титла. Това е изцяло ново поколение. Няма ги Соня Петрович, Милованович, Ана Дабович, други. Всичко е ново“, каза Малкович в Самоков.

Добри думи за играта на българките каза и водещият реализатор на сръбския тим Ивон Андерсън. „Беше труден, изтощаващ мач. Знаехме, че българките ще се борят здраво. Но се получи добре. Те ни предизвикаха да играем на предела на възможностите си. България ни направи по-добър отбор. Трябваше да им отговорим. Поздравления. Наистина се бориха. Спечелихме, но се вижда, че в сравнение с първия мач, те са станали много по-добри“, каза гардът на сръбския тим.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи