Васил Евтимов: Влизаме в комфортна зона и си казваме, че мачът е свършил


Васил Евтимов: Влизаме в комфортна зона и си казваме, че мачът е свършил
(сн. НБЛ)
09-02-2023 11:34 | nbl.basketball.bg

Наставникът на Черноморец Васил Евтимов не остана особено доволен от представянето на своя отбор при успеха с 87:77 над Черно море Тича в мач от 20-ия кръг на НБЛ.

 

„Ако трябва да съм честен - мачът не ми хареса. От гледна точка на това, че имаме 20 загубени топки обикновено сме отбор, който губи 13/14. Днес искахме да загубим 12, а станаха 20. Това е една от причините да не можем да победим Черно море с по-голяма разлика. Ако не бяха тези грешки, щяхме с 20 или 25 плюс за нас да победим. При 19 точки разлика пак се отпуснахме, защото влизаме в една комфортна зона и си казваме, че мачът е свършил. Но аз ги предупредих, че Варна ще играе до последно, до последната минута, че ще се опитат да наваксат резултата, независимо от това колко точки са назад.

 

Нещо от което съм доволен е, че спечелихме отново борбата. Отново имаме 42 борби като миналия мач срещу ЦСКА- 43. Пореден мач силен на Джордан Тъкър в нападение. Мунис Туту днес не ми хареса в това, че има 7 грешки. Това трябва да се намали. Миналия мач с ЦСКА имаше една и аз съм го казал: повече от три грешки за гард е много. Иначе от другите момчета съм доволен. Исках днес да дам повече игрово време на по-младите, но мачът така се разви и просто нямах избор до последната минута разликата беше 7-8 точки.

 

Трудно е, когато изиграеш фантастичен мач и след три дни да вдигнеш отбора пак да играе. Натрупва се умора. Играчите ми, малко или много са изморени, аз го знам. Сега въпросът е как ще изиграем мача срещу Берое, който е много важен. В събота единствен отбор сме, който ще играе след три дни. Другите ще играят в неделя, а не в събота. Берое почива този кръг. Така че там мачът ще бъде много труден. Искам само да си починем и да започнем да се готвим, защото имаме само два дни преди мача.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи