Волейболен отбор за пети път спечели анкетата на Viasport.bg, баскетболистки в петицата


Волейболен отбор за пети път спечели анкетата на Viasport.bg, баскетболистки в петицата
14-01-2023 14:14 | BGbasket.com

Националният тим по волейбол за юноши до 18 г. спечели купата за Отбор №1 при подрастващите в анкетата на Viasport.bg.

 

Церемонията се проведе днес в Театралната зала на частно училище „Свети Георги“ в София с помощта на Български спортен тотализатор.

 

Воденият от Виктор Карагьозов тим спечели европейската квалификация в София и се класира за Евроволей 2022. В началото на юли завърши със сребърните отличия на Балканиадата в Сърбия, а в края на същия месец стана трети на европейското в Грузия, като двама състезатели  попаднаха в Идеалния отбор на Евроволей.

 

Младите волейболисти събраха 500 точки в допитването до спортните журналисти и изпревариха със 130 точки втория – националния отбор по тенис за девойки до 18 г., донесъл историческата първа европейска отборна титла.

Със 140 точки на трето място в допитването се наредиха националите по футбол за юноши до 17 г., които се класираха и участваха на европейското първенство в Израел.

 

Точки още получиха националките по естетическа гимнастика, по биатлон за девойки и баскетболният тим за момичета (11-12 клас) на ПГ „Константин Фотинов“, Самоков, който е четвърти.

 

Това е пети приз за волейболен отбор при подрастващите. Преди това той е бил притежание  да пъти на юношите под 19 г. (през 2015 и 2021 г.), на юношите под 17 г. (2018) и на девойките под 17 г. (2018). Купата са печелили още футболните национали при юношите (2012 и 2017 г.), ансамбълът по художествена гимнастика за девойки (2013 и 2014 г.) и веднъж националния тим по тенис за момичета до 12 г. (2016 г.).

 

Тази година победителите получиха специална награда – минерална вода „Проспорт“ за цялата година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи