Емилия Кръстева е вторият носител на приза ′Баскетболен вдъхновител′


Емилия Кръстева е вторият носител на приза ′Баскетболен вдъхновител′
(сн. Viasport.bg)
14-01-2023 15:00 | BGbasket.com

Един от най-всеотдайните треньори при подрастващите Емилия Кръстева бе отличена по време на церемонията по връчване на наградите на Viasport.bg.

 

Събитието се проведе днес в Театралната зала на частно училище „Свети Георги“ в София с помощта на Български спортен тотализатор.

 

Тя получи приз "Баскетболен вдъхновител" на името на големия баскетболист Спас Натов, който си отиде внезапно през 2021 г.

 

Кръстева, която тренира подрастващи в БУБА Баскетбол, бе отличена за дългогодишната си работа и вдъхновението на стотици деца да се занимават с този спорт. Именно подрастващите бяха и голямата слабост на Натов, поради което наградата носи неговото име.

 

Наградата бе учредена от управителя на "Фрий Медиа Груп" ООД Тодор Иванов, който я връчва за втора поредна година. Първият носител на отличието "Баскетболен вдъхновител" е Юлия Стоянова.

 

"Миналата година създадох награда на името на Спас Натов - баскетболен вдъхновител. Сега ще я получи човек, който вдъхновява младите да се запалят по този спорт. Спомням си я още от отбора на Кремиковци за жени, където беше черноработник. Години по-късно отиде в БУБА и работи с деца, където е най-трудно,. Продължи да работи с БУБА, направи го хегемон в баскетбола при подрастващите. Не пожела да е треньор на национален отбор или в горни възрасти, остана треньор на децата", заяви Иванов, преди да връчи наградата.

 

Емилия Кръстева пък също бе много емоционална. "Не мога и думичка да кажа от вълнение. Важното е да има повече такива хора, за да могат да работят с младите и да ги запалват по спорта", пожела си тя от сцената.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Емилия Кръстева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи