Стартира анкетата за Най-добър млад спортист на България за 2022 г., баскетболистки сред номинираните


Стартира анкетата за Най-добър млад спортист на България за 2022 г., баскетболистки сред номинираните
10-12-2022 14:01 | BGbasket.com

От днес започва гласуването в анкетата на Viasport.bg за Най-добър млад спортист на България за 2022 г. В нея спортните журналисти от цялата страна избират Златна десетка на млади таланти с успехи през изминалата година, като единственото условие е те да са на възраст на и под 19 г. (родени 2003 г.).

 

И тази година специализираният сайт ще избере също Най-добър отбор и Най-добър треньор на подрастващи. Гласуването ще приключи на 23 декември, а церемонията по награждаването е планирана за 14 януари 2023 г.

 

Номинации получиха 40 млади спортисти от 21 вида спорт, както и 5 отбора, и 7 треньори.

 

Сред тях има баскетболно присъствие. Деница Манолова и Моника Борисова са сред номинираните за Най-добър млад спортист. Отборът на ПГ „Константин Фотинов“ от Самоков, който спечели Световните ученически игри във възраст 11-12 клас, ще се бори за отбор на годината, докато Маргарита Маринкова – за треньор №1 на подрастващи.

 

Екипът на Viasport.bg добре знае, че много повече спортисти заслужават подобно признание и затова всеки журналист е свободен да посочи в класацията си и състезатели извън номинираните.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи