Цветомира Шаренкапова: Мачът с Хърватия ще бъде по-различен от първия в Ботевград


Цветомира Шаренкапова: Мачът с Хърватия ще бъде по-различен от първия в Ботевград
(сн. FIBA.basketball)
26-11-2022 10:39 | Деляна Кадиева, пратеник на BGbasket.com в Белград

Капитанът на женския национален отбор Цветомира Шаренкапова-Наумова е една от най-опитните състезателки в тима. Баскетболистката сподели пред BGbasket.com каква беше причината за голяма разлика в срещата срещу Сърбия през първото полувреме и какво промени отборът във второто, за да покаже по-добра игра, както и очакванията си за предстоящия двубой с Хърватия.

 

„Определено не започнахме мача по най-добрия начин. Може би бяхме притеснени, все пак излизаме да играем срещу европейския шампион. Всички бяхме наясно колко класен отбор е Сърбия. Разбира се, това не трябва да ни е оправдание. Направихме недопустими грешки, но в крайна сметка показахме характер, показахме, че можем да се борим. Независимо кой е противникът ни, може да му се противопоставим. Намерихме себе си. Реално погледнато тимът ни е имал четири тренировки заедно, а това ни беше първата среща. Смятам, че с всеки следващ мач и всяка тренировка, нещата ще стават по-добри.

 

(сн. BGbasket.com)

 

Когато срещата ти тръгне, както трябва и се чувстваш добре, нещата вървят, имаш добър ден и всичко става много по-лесно. Изпуснахме много лесни стрелби. Със сигурност това психически също ни срина. Знаеш, че противникът е едва ли не безмилостен. Когато играта не върви, нормално е да няма настроение в отбора. Знаехме, че трябва да излезем и да се съвземем, да поправим грешките си и да покажем това, на което сме способни.

 

Със сигурност предстоящият ни мач с Хърватия ще бъде по-различен от първия с тях в Ботевград. Мина много време от тогава, а и съставът ни е коренно различен. Хърватия също има нова състезателка, така че срещата ще е много по-различна. Надявам се да играем, както във второто полувреме срещу сръбкините. Вече сме намерили себе си и дори да влезем трудно в мача, няма да ни отнеме 20 минути, а доста по-малко, за да стоим добре на терена.

 

Смятам, че каквото зависи от нас самите, го правим. Прекалено малко е време, в което сме заедно. Абсолютно нов отбор сме, не се познават някои от момичетата и се виждаме за първи път. Три тренировки имаме заедно и срещу европейския шампион да направим такова второ полувреме си е цяло чудо. Доста неща трябва да се променят, като започнем от федерация, треньори и състезателки.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Цветомира Шаренкапова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи