Росен Барчовски: Много полезна контрола


Росен Барчовски: Много полезна контрола
(сн. FIBA.basketball)
27-06-2022 16:00 | Мария Маринова

Националният селекционер Росен Барчовски е доволен от контролата срещу Сърбия в Ниш, въпреки загубата на „лъвовете“ с 55:70. Пред BGbasket.com наставникът сподели мнението си за срещата, без обаче да разкрива детайли от нея заради желанието за поверителност от страна на съперника.

 

„Имаме договорка с тях да не излиза никаква информация и подробности относно мача. Мога само да кажа, че лично аз съм много доволен. Много полезна среща. Изправихме се срещу отбор от висока класа, който играе различно от това, което се играе тук в България – със страшно много агресия, бързина, много силна защита, борба под коша“, заяви Барчовски.

 

„През първото полувреме имахме проблеми, докато се адаптираме. През второто бяхме далеч по-различни. Основният извод е, че играта на такова ниво вдига класата на даден играч и отбор“, добави той.

 

„Другото, от което съм доволен е, че всички успяха да играят, за да мога да видя какви са им възможностите и в какво състояние са. Разбира се, има много проблеми, които ще опитаме да решим за 3-4 дни. Не знам доколко ще можем. Липсваше ни и Везенков, Дий Бост не беше тренирал доста време след края на шампионата му, така че имаме и резерви“, каза още треньорът.

 

Както BGbasket.com вече съобщи, Васил Бачев е получил фрактура на носа и отпада от сметките на националния селекционер за предстоящите мачове. Добрата новина е, че в тима ни няма други сериозни проблеми.

 

„С изключение на Васко Бачев, другите са здрави. Някои имат хронични болежки, които решаваме в движение, но няма нищо тревожно“, обясни Барчовски.

 

Някои играчи почти нямаха време за почивка, тъй като приключиха късно сезона с клубните си отбори, докато други не са имали мач повече от месец.

 

„Това е най-големият ни проблем – огромната разлика в състоянието на различните играчи. Има такива, които са преуморени, но има и такива, които са приключили много отдавна. Не може да вървим еднакво, но няма какво да се направи. Това не е само при нас“, заяви Барчовски.

 

Очаква се днес към лагера в Самоков да се присъедини и Александър Везенков, като отборът ще тренира там и в дните до мача с Литва на 1 юли.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи