Барчовски ще проведе разговор с Костадинов за младежите


Барчовски ще проведе разговор с Костадинов за младежите
(сн. БФБ, Николай Христов)
16-06-2022 17:11 | Мария Маринова

Селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски ще разговаря с Константин Костадинов за евентуалното му участие в тима на младежите U20 за европейското първенство през лятото. Това потвърди наставникът пред BGbasket.com дни, след като Георги Младенов разкри, че баскетболистът не води подготовка с 20-годишните във Вършец и няма отговор от него.

 

„Свързал съм се с него много отдавна. Той ще бъде в неделя на лагера в Самоков. Сега си е в Бургас, прибра се от Испания преди няколко дни. Ще бъде с мъжкия отбор и след което остана той да води разговори с агента си за участие с младежкия национален отбор. Не мога да кажа дали ще бъде съгласен. Лично аз ще му препоръчам да бъде, но не мога да го задължа. Сега, като отидем там, ще говоря с него да видим какво ще стане. Същото съм говорил и с Емил, но той беше категоричен, че ще участва. При Коцето още не е сигурно. Като се видим, на спокойствие ще водим разговор“, обясни Барчовски.

 

„Можеше и по телефона да говорим, но исках, като се видим очи в очи и на място да обсъдим изобщо какво ще прави. Той не знае и в кой отбор ще бъде и къде ще бъде. Поставил съм си тази задача за Самоков. Личното ми мнение, че ще е много полезно и за двамата да изиграят това европейско – и за Емил, и за Коцето. Ще е много полезно и за тима, защото с тях ставаме още по-силен отбор и имаме шанс даже и за влизане в Дивизия А“, добави той.

 

Старши треньорът на младежите U20 Георги Младенов пък похвали играчите си за старанието по време на подготовката, като също изрази мнение, че това поколение има потенциал да се завърне в елита.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U20, Константин Костадинов, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи