Небойша Видич: Това е моят втори дом


Небойша Видич: Това е моят втори дом
(сн. balkan-basket.com)
10-06-2022 01:01 | BGbasket.com

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич изведе „зелените“ до втора титла в първенството след тази през 2019 година. Ето какво сподели наставникът след последния мач с Рилски спортист:

 

„Много време ни взе Балканската лига. Не можехме да тренираме с новите играчи, но когато свършихме там, този отбор тръгна нагоре. Може сега да звучи пресилено, но за мен като треньор играе най-добрият баскетбол през май и юни след всичко, което се случи. Това за мен е най-голямото удовлетворение.

 

Чувам, че някой говори, че няма тактика при нас. Желая мой колега без тактика да вземе титлата тук в България, така че всички заслуги са на тези момчета. Не е лесно да работят с мен.

 

Тук бях четири години преди това. Аз имам тук приятели, познавам и Иван, и Стефка от много години, Везенков също. Така че това е моят втори дом.

 

Не можеш да знаеш със сигурност дали ще станеш шампион. Всички очакваха, казваха, че Видич е тук, има магия и всичко ще стане. Не е така. Когато намерихме време за тренировки, тогава започнахме да изглеждаме така шампионски. Всичко е 24/7 баскетбол.

 

Ако анализирате серията, ние паднахме първия мач, но във всеки следващ изглеждахме все по-добре и по-добре. Още един път ще кажа. Това чувство, което имах през 2019, имах и с този отбор в последните три седмици. Казвахме да вярват в нашите тренировки, в нашите принципи и на човека до тях и всичко ще бъде наред.

 

Голямо сърце на моите играчи. Аз им казах, че всички работим за пари, но това на стената след години, когато дойдем тук с внуци може би, моята снимка ще е тук. Аз така приемам нещата.

 

Не знам дали ще продължа да бъда начело на Балкан. Разликата от 2019 година е, че сега няма да отговоря „не“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи