Крис Минков: Имаме всички шансове на финала


Крис Минков: Имаме всички шансове на финала
(сн. balkan-basket.com)
29-05-2022 23:17 | Мария Маринова

Баскетболистът на Балкан Крис Минков е уверен, че отборът му има шансове да спечели титлата в НБЛ, въпреки че определи Рилски спортист като фаворит в серията. Ето какво още сподели той след днешната победа над Левски, класирала "зелените" на финала:

 

„Доста значим успех, най-вече и за феновете, защото през последните години Левски – Балкан се превърна в дербито на българския баскетбол. Не виждам смисъл да коментирам изминалите неща. Ние стояхме 12 дни без мачове, докато чакаме решение. Радвам се, че така се случи, тъй като първо Станимир успя да влезе в игра и то по такъв начин, да се подготви за финала, както и че решихме всичко на терена, а не със служебните загуби.

 

Както всеки мач, единият повежда, другият се връща. Още преди почивката загубихме аванса си. Ако бяхме устискали още четири минути, мисля, че тогава започнаха да топят разликата, мачът щеше да отиде в друга посока, ако на полувремето имахме 15-16 точки аванс. Лимитирахме днес борбите им в нападение, което реално е единственото им оръжие срещу нас и така ни победиха и в предния мач. Мисля, че това беше решаващо.

 

Митко още в началото на последната част излезе за пет лични нарушения. Трудно е, понеже, когато си с четири фаула, не можеш да си агресивен. На няколко пъти и аз не бях, за което съжалявам. Има момчета, които могат да влязат, но мачът е такъв, че се постарах и с по-малко агресия да остана в него.

 

Има време до следващите ни домакинства. Първо имаме две гостувания, където ще си имаме фенове. Доста тежко е. Видяхме „Арена Ботевград“ по време на пандемията без фенове. Доста зле изглежда. Но съм сигурен, че ръководството ще намери начин, както го правеше и тогава, феновете да бъдат пред залата с нас.

 

Мисля, че и Левски бяха фаворити срещу нас, за Рилски спортист да не говорим. Те доминират срещу всички отбори цял сезон. В Ботевград ги победихме с 1-2 точки, не съм сигурен. Мачът в Самоков го загубихме последната минута реално. Това е финал и съм сигурен, че особено със Станимир Маринов в състава, имаме всички шансове да спечелим, макар че сме аутсайдери.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Крис Минков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи