Берое Стара Загора защити титлата си след кош 7 секунди преди сирената


Берое Стара Загора защити титлата си след кош 7 секунди преди сирената
(сн. БФБ)
11-04-2022 19:45 | BGbasket.com

Берое Стара Загора триумфира с титлата в женската А група за втора поредна година. Баскетболистките на Таня Гатева спечелиха гостуването си Монтана 2003 с 63:60 тази вечер в зала „Младост“, като с общ резултат 3-0 затвориха серията в своя полза. Двубоят предложи невероятна драма в края. Гостите водеха през повечето време, включително и с двуцифрена разлика, но допуснаха изравняване в последните секунди, преди тройка на Виолина Кочева да донесе успеха на тима.

 

Берое завършва сезона със златен дубъл, след като по-рано защити и трофея си в турнира за Купата на България. Финалът е пети пореден спечелен за отбора, който миналия сезон, освен тези две отличия, завоюва и първото място в Адриатическата лига, където тази година не участва.

 

Медалите бяха връчени от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и от кмета на Монтана Златко Живков.

 

Гостите взеха леко предимство в началото на срещата. Те играеха по-стабилно в подкошието, благодарение на което след десет минути игра водеха с 19:11. Стрелбата и на двата тима от тройката не вървеше, като Берое отбеляза само една за цялото първо полувреме, а Монтана така и не успя да се разпише.

 

Старозагорският тим обаче вкарваше повече от грешки на съперника и за кратко дръпна с двуцифрена разлика, а на почивката бе напред с 35:26. Силно за него стартира Теодора Динева с 10, макар точките на отбора й да бяха сравнително равномерно разпределени. Домакините пък разчитаха основно на Марая Кинг и Димана Георгиева, вкарали общо 20 за своя тим.

 

След паузата баскетболистките на Таня Гатева също започнаха да бъркат по-често. Монтана се възползва и на няколко пъти сваляше разликата само на 4, а преди последната част изоставаше с 44:50.

 

Серия от 7:0 в полза на гостите обаче отново направи разликата двуцифрена, което принуди Мануел Марков да вземе прекъсване. Монтана обаче не се отказа и малко повече от две минути преди края намали за 53:57 след общо 9 поредни вкарани точки за отбора. Последва размяна на кошове, а тройка на Христина Иванова 41 секунди преди края намали разликата само на 1 – 58:59. Ребека Тобин вкара един от два наказателни удара, а в следващата атака Марая Кинг възстанови равенството – 60:60 при оставащи 21 секунди. Таня Гатева очаквано взе таймаут. С отговорността след него се нагърби Виолина Кочева, която не трепна от тройката и на практика донесе победата на отбора си, тъй като в последните секунди Монтана не успя да се разпише.

 

Теодора Динева бе най-резултатна за победителите с 19 точки, а по 11 вкараха Виолина Кочева и Ребека Тобин (13 борби).

 

За домакините Марая Кинг реализира 20 точки, но направи и 7 грешки. Много силен мач изигра Димана Макариева с 12 точки и 15 борби, а 10 точки добави Христина Иванова.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ  МАЧА МОНТАНА 2003 - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2021/2022

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2021/2022

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Монтана 2003, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи