Берое удържа Монтана за 2-0 във финала


Берое удържа Монтана за 2-0 във финала
(Сн: facebook.com/Beroewomen)
09-04-2022 18:51 | BGbasket.com

Берое Стара Загора вече е само на победа от защитата на титлата си в женската А група. Тимът спечели и второто си домакинство на Монтана 2003, побеждавайки го с 84:74 тази вечер в зала „Общинска“.

 

С успеха, баскетболистките на Таня Гатева вече водят с 2-0 в серията. Третият мач от нея е в понеделник в Монтана, като отборът на Мануел Марков няма право на повече грешки.


Берое започна добре мача и след силна първа четвърт взе контрола над него, с двуцифрена преднина - 23:12. Домакините владееха нещата и направиха отлична серия в средата на втория период, и след 10-0 направиха разлика от 17 точки.

 

В последните три минути от първото полувреме Монтана се събуди и от своя страна отговори с 10-2, за да скъси дистанцията на почивката до 42:33.

 

Сценарият се повтори и в третата четвърт, когато Берое взе аванс от 15 точки и Монтана свали до само 4 преди финалния период, с първи кош от пейката за гостите в мача.


Берое остана без кош от игра три минути, което позволи на Монтана да изравни до 61:61 и да върне интригата. Оттам играта вървеше кош за кош, като няколко триточкови атаки за Берое даваха малка преднина за домакините. Точно три минути преди сирената старозагорските баскетболистки отново дръпнаха със 7 и там някъде се разплете интригата.

 

Цветомира Шаренкапова бе над всички за победителите с 24 точки. Теодора Динева вкара 16, с 14 е Радостина Христова, а 11 с 14 борби записа Ребека Тобин.

 

За Монтана Санта Окоцките-Балткоиене вкара 19 точки. Христина Иванова е с 18, Димана Макариева се отчете със 17 точки и 8 борби, а Марая Кинг има 12 точки и 7 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - МОНТАНА 2003

 

ПРОГРАМА ЗА А ГРУПА - ЖЕНИ, ФИНАЛИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи