Тони Дечев: Излизаме от този мач с някакви положителни емоции


Тони Дечев: Излизаме от този мач с някакви положителни емоции
(сн. БФБ)
25-03-2022 23:15 | Мария Маринова

Старши треньорът на Ямбол Тони Дечев видя позитиви в играта на отбора му в мача срещу Балкан за Купата, въпреки загубата. Пред BGbasket.com той направи и анализ на срещата.

 

„Силите не ни стигнаха и донякъде класата, естествено. Тази на играчите на Балкан е по-добра от нашата, няма какво да се лъжем. Дойдохме след много тежка загуба от Самоков, в която не видях и грам от усилията и борбата, която днес показа нашият отбор. Това беше достатъчно като промяна, за да изиграем този мач“, заяви Дечев.

 

„За съжаление, продължаваме да имаме нашите си проблеми с многото грешки – дали са заради неопитност или, че не можем да тренираме по начина, по който играят фаворитите. Те играят баскетбол с много агресия и това нас ни затруднява. Ако правиш това нещо всеки ден, нормално е на мача да реагираш адекватно. На нас ни се случва един път на десет дни, това са навици, естествено“, добави той.

 

„Но няма значение, аз се радвам, че успяхме дълго време да държим отбора на Балкан в напрежение. До началото на последната част вярвах, че може да поднесем изненадата. Просто там имаше няколко ключови ситуации, в които получихме тройки, направихме няколко последователни грешки и класата, за която говорим, наказва тези грешки. Направиха комфортна разлика, която ги успокои до края на мача и нямаше вече накъде“, каза още наставникът.

 

Въпреки че пътува за Ботевград с отбора, По Брайънт остана извън групата за мача, като накуцваше през цялото време в залата. Дечев обясни и причините за отсъствието му:

 

„По Брайънт има някакъв проблем с обезводняване. Започнаха да му се схващат краката по време на пътя. Той имаше проблеми с повръщане и разстройство, което го обезводни. Опитахме се да му вливаме някакви системи, но явно не сме се справили много добре. Момчето каза, че не може нито да загрява, нито да играе. Ще му направим изследвания, за да видим какво е състоянието му. Надявам се да не е сериозно, защото за нас е важен всеки играч. Ние се радваме, когато имаме десет човека на тренировка. Всеки играч е важен за нашия отбор, за да можем да тренираме нормално и да се противопоставяме на останалите.“

 

Наставникът се надява двубоят днес да помогне на отбора му в бъдеще. „По-скоро излизаме от този мач с някакви положителни емоции, които се надяваме наистина да ни помогнат за оставащите мачове. Никой не си е правил изводите, че сме дошли тук да печелим Купата. Много пъти съм казвал, че тази година нашата цел е първо да оцелеем, второ – да играем плейоф и трето – да участваме на Купата. Засега и трите неща се случват. Не мога да деля толкова играчите на млади и стари, защото има страшно неопитни момчета в нашия отбор, на които се надявам тази година да им е помогнала много за израстването. Надявам те да играят в по-добри отбори, защото заслужават. Имат талант, желание и качества. Просто трябва да следват пътя си и да го извървят стъпка по стъпка“, завърши Дечев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Ямбол, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи