Приеха Пини Гершон в Залата на славата на Макаби


Приеха Пини Гершон в Залата на славата на Макаби
(сн. Twitter)
11-02-2022 12:46 | BGbasket.com

Бившият селекционер на националния ни отбор за мъже Пини Гершон беше приет в Залата на славата на израелския Макаби Тел Авив. 70-годишният Гершон, който в момента работи като мениджър на националния отбор на Израел, бе удостоен с високата чест преди началото на мача между Макаби и руския ЦСКА Москва в Евролигата. Домакините от Тел Авив спечелиха с 84:75 двубоя от 26-ия кръг на турнира.

 

Заедно с Гершон в Залата на славата на Макаби влезе и друга легенда на баскетбола в Израел - 70-годишният Цвика Шерф.

 

Пини Гершон води Макаби в продължение на осем сезона, в които спечели общо 17 трофея - 7 титли на Израел, 7 купи на Израел и 3 пъти триумфира в европейските клубни турнири, включително два пъти в Евролигата - през 2004 и 2005 година. "Роден съм в Макаби и опитах да направя всичко, за да се отплатя на клуба за вярата и възможностите, които ми бяха дадени по време на кариерата ми. Благодарен съм на всички, които ми помогнаха да печеля титли с този клуб", коментира треньорът.

 

Той бе национален селекционер на България през между 2008 и 2011 година и класира състава за Евробаскет 2009 в Полша.

 

Цвика Шерф пък бе начело на Макаби Тел Авив в продължение на 11 сезона, в които отборът спечели 10 титли на Израел, 6 купи на страната и игра три финала в Европа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Макаби Тел Авив, Пини Гершон
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи