Тестват треньорите за COVID-19 преди Общото събрание на ТК


Тестват треньорите за COVID-19 преди Общото събрание на ТК
(сн. БФБ)
04-01-2022 20:35 | basketball.bg

Тестове за COVID-19 ще се правят на място непосредствено преди Общото събрание на Треньорската комисия, на което ще бъдат проведени избори за нов председател. Събранието ще се състои на 11 януари в зала „Триадица“. То ще започне в 9 ч., като при липса на кворум началото ще бъде отложено с един час.

Както вече бе обявено, селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски е единственият кандидат за председател на Треньорската комисия.

Непосредствено преди началото на новата 2022 г. той представи и своята концепция за дейността на комисията.

 

Според Процедурата, утвърдена от УС на БФБаскетбол, Председателят на ТК към БФБ се избира от всички треньори по баскетбол с българско гражданство, притежаващи лицензионни карти, работили (картотекирани) в поне един от последните два спортно-състезателни сезона в България или чужбина, само в легитимните (признати от ФИБА) федерации или международни лиги. Това условие не е необходимо за треньорите с лиценз „А” и  Супер ”А”.  За да има право да гласува на Общото събрание на ТК, всеки треньор трябва да се регистрира за участие в събранието преди започването му, като представи заверена треньорска карта.“

За улеснение на организацията на Общото събрание, от БФБ призоваха всички треньори, желаещи да участват в него, да се свържат до 9 януари с представителите на федерацията в своя регион и да предоставят изискваните документи, а също – „зелен сертификат“ за преболедуване и/или ваксинация срещу COVID-19, ако притежават такъв.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи