Васил Евтимов: Очаквах да не играем красив баскетбол


Васил Евтимов: Очаквах да не играем красив баскетбол
(сн. НБЛ)
04-12-2021 23:08 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов бе доволен от победата срещу Берое, но не и от представянето на своя тим в срещата. Ето какво заяви той:

 

"Мисля че проблемите в състава на Берое повлияха на моите играчи – да ги мотивира малко повече. Когато един месец само тренираме и нямаме мачове, ритъмът ни се нарушава. По тази причина изглеждахме така в нападение. 76 реализирани точки за нашия отбор са малко. Ние сме може би на второ място с най-добро нападение в лигата, така че малко са.

 

Нещата, които не ми харесаха – бъркахме системите, това ще го поправим за следващата седмица. Не съм доволен от нашето нападение, как си подаваме топката един на друг. Това трябва да го поправим с привличането на нови играчи. Трябва да намерим добрата химия между състезателите, да можем да се сработим и да си върнем ритъма на игра, който имахме преди месец. Очаквах да не играем красив баскетбол, защото преди пет дни имахме контрола срещу тима от Варна и изглеждахме много лошо.

Много съм доволен от защитата. Когато съперникът ни е вкарал 58 точки, значи ние сме си свършили работата. Предстоят ни две тежки гостувания на Балкан и Рилски спортист. Казал съм, че във всеки мач ще играем здраво и ще се опитаме да излезем победа. Надявам се канадецът да дебютира още следващия мач. Днес не игра, защото не са готови документите му.“


Мнението си за мача сподели и Евгени Хаджирусев: „В този мач подходихме като за дерби. В последния момент разбрахме, че имат здравословни проблеми в отбора и няма да играят основни играчи. На няколко пъти можехме да си улесним мача и да стане още по-голяма разликата, но грешни решения в нападение не ни позволиха. Предстоят ни най-тежките мачове – срещу Балкан и Рилски спортист, както и гостуване в Пловдив, така че от тези двубои се надяваме да вземем максимума.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи