Избират нова Съдийска комисия, само един кандидат за председател


Избират нова Съдийска комисия, само един кандидат за председател
(сн. balkan-basket.com)
15-11-2021 14:05 | Мария Маринова

Предстои избор за нова Съдийска комисия към Българската федерация по баскетбол. Той ще се състои на 27 ноември в София, научи BGbasket.com.

 

По този начин ще бъде спазено и изискването в „Статут на баскетболния съдия“, според което изборът трябва да се осъществи до месец след този на председател на Българската федерация по баскетбол. Припомняме, че Общото събрание е утре (16 ноември).

 

До 12 ноември беше и срокът за подаване на заявки за председател на Съдийската комисия, от която съобщиха за BGbasket.com, че единствената кандидатура е на рефера Ивайло Ресиловски. Тя е издигната именно от СК на БФБ.

 

Той има срок не по-късно от десет дни преди събранието да представи и своята писмена концепция за развитието на съдийството.

 

Членовете на СК се избират след избора на председател, който пък има право да предложи техния брой и конкретни кандидати.

 

В момента начело на Съдийската комисия продължава да е Владимир Цеков, като според наредбата, изборът на нов председател влиза в сила, след като новоизбраният президент на БФБ встъпи официално в длъжност. За поста там пък се борят настоящият ръководител на федерацията Георги Глушков и Владимир Боянов.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Ивайло Ресиловски
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи