Тони Дечев: За нас всяка победа ще бъде много сладка и изстрадана


Тони Дечев: За нас всяка победа ще бъде много сладка и изстрадана
10-11-2021 22:30 | BGbasket.com

Наставникът на Ямбол Тони Дечев коментира първата победа на тима си за сезона в НБЛ като домакин на Шумен в петия кръг:

 

„Една от задачите беше днес да се поздравим с победа. Честито на момчетата – направихме го. Да, не беше много красив и стойностен мач, но имахме нужда от тази победа. В доста голяма част от мача те се забавляваха, което беше важно. Всеки има нужда да играе в мачовете, не може само да тренираш. Аз обичам да играя с голяма ротация, но понякога зависи и от играчите колко ще играят – видяхте, че по-младите момчета се бяха пренавили и направиха ненужни и глупави фаулове, заради което играха по-малко.

 

За нас тази година всяка победа ще бъде много сладка и много изстрадана, сигурни сме в това. Но не е лошо понякога човек и отбор да бъдат в тази ситуация, защото дори в нея могат да се намерят позитиви и момчетата, особено младите, да израстват.

 

За съжаление нямаме достатъчно играчи, за да водим добра тренировка по време на паузата. Но аз съм сигурен, че колкото повече този отбор тренира, толкова по-добре ще играе. Имаме четири момчета от Америка, които не са много наясно с европейския баскетбол, и които се нуждаят от време. Те на години не са новобранци, но са новобранци за европейския баскетбол. Когато добавим и младите български играчи, картинката е ясна – колкото повече тези момчета са заедно, толкова по-добре за тях.“

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Тони Дечев, Ямбол, НБЛ - мъже
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи