Рилски спортист попълни витрината със Суперкупата след оспорван сблъсък с Левски


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: Петър Каменски)

04-10-2021 20:55 | BGbasket.com

Рилски спортист взе и последния трофей, който липсваше от витрината на клуба - Суперкупата на страната - след успех с 91:85 срещу Левски.

 

И двата отбора изиграха един впечатляващ мач, толкова рано през сезона, като се бориха до последните секунди. Рилски имаше аванс през целия двубой, като Левски успя на няколко пъти да изравни, но само дотам.


Двата отбора се срещат отново след десетина дни, когато играят в НБЛ вече в Самоков.


След първите две-три опознавателни минути, Рилски успя да вземе добра преднина в края на периода - 25:14 и отлични проценти на стрелба.


Така продължиха действията и в началото на втората четвърт, като авансът на самоковци скочи до 14 точки и ротация на 10 баскетболисти от страна на Людмил Хаджисотиров. В игра се появи и доскоро съхраняваният в контролите заради операция Павлин Иванов.


С много силна стрелба от тройката Левски успя да се върне в мача в края на първото полувреме, когато намали до пет изоставането. Почивката дойде при 49:42.


Третата част бе тази, която върна и интригата до край. В хода на четвъртината основният плеймейкър, с който стартираха "сините" Лъчезар Димитров извърши четвърти фаул и напусна терена. В следващите минути обаче мотивиран докрай Левски скъси дистанцията до една-единствена точка.


Принудително седна на пейката в тази част центърът на Рилски Трей Портър, след удар в коляното, но се завърна отново в игра в последната четвърт.


Рилецо пак взе лека преднина, но Левски влезе в последната част, окрилен от тройката от центъра на Марио Литъл със сирената.


Така бе стопена пак преднина от 5 за Рилецо, и с поредната си живителна тройка в последните седмици, Венци Петков пак вдигна своите и изравни резултата до 72:72.


Гостите отново успяха да поведат с четири точки, когато двамата им центрове направиха четвъртите си лични нарушения.


До разлика обаче така и не се стигаше, а Левски отново изравни до 78:78.


В този момента Алекс Симеонов вкара важни пет точки за Рилски, а в последната минута влязоха с четири преднина. Тогава Литъл пак вкара фамозна тройка през ръка, за да върне надеждите на Левски.


Самоковци обаче издържаха на напрежението и Мирослав Васов приключи нещата с кош и фаул с 14 секунди до края.


Крайното 91:85 оформи Портър от наказателната линия.


Портър бе и най-резултатен с 19 точки за успеха, плюс 9 борби. 17 вкара Алекс Симеонов, 12 - Деян Карамфилов и 11 с 9 асистенции - Брандън Браун.


Марио Литъл завърши като най-резултатен за Левски с 20 точки за 26 минути. Цветомир Чернокожев вкара 16, с 9 борби. Венци Петков добави 14, Чавдар Костов - 12.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ВСИЧКИ НОСИТЕЛИ НА ТРОФЕЯ

 

Суперкупа България
Година Шампион Второ място
2021 Рилски спортист Левски
2019 Левски Лукойл Балкан
2018 Левски Лукойл Рилски спортист
2017 Берое Лукойл Академик
2016 Лукойл Академик Рилски спортист

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи