Левски си върна титлата на колички


Левски си върна титлата на колички
(сн. БФБ)
03-10-2021 13:40 | basketball.bg

Левски си върна титлата от Държавното първенство по баскетбол на колички. Във финала „сините“ детронираха София Балкан след успех в зала „Триадица“ с 63:51.

Така Левски спечели третия турнир от шампионата, след като в предишните две състезания двата отбора си бяха разменили по един успех. На трето място финишира Черно море Тича.

Успехът днес не дойде никак лесно за тима, воден от Владимир Искров. Отборът му поведе в един момент с 15 точки, но 4 минути преди края позволи на съперника да навакса и да изравни. Само за две минути обаче благодарение на отлични изяви на подписалите с италианския Реджо Калабрия Антон Фиков и Георги Иванов, „сините“ отново поведоха с двуцифрена разлика и спечелиха мача.

Георги Иванов получи приза за най-много отнети топки и бе определен за MVP на шестото държавно първенство. Капитанът на София Балкан Персиян Еленков заслужи наградите за най-много борби и асистенции в шампионата, а с най-много точки от трите турнира, макар че не участва в последния, завърши Мартин Иванов от Черно море Тича.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: баскетбол на колички
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи