Отиде си легендата Душан Ивкович


Отиде си легендата Душан Ивкович
(сн. euroleague.net)
16-09-2021 12:15 | BGbasket.com

Европейският баскетбол загуби една от най-емблематичните си фигури. На 77-годишна възраст си отиде легендата на Сърбия Душан Ивкович.

 

Специалистът е починал тази сутрин в болница в Белград, като от последния му клуб Раднички, където бе президент, обявиха, че причината е вода в белите дробове.

 

Ивкович е роден в Белград през 1943 г., като е един от най-успешните европейски треньори на всички времена. Той ръководи сръбския национален отбор от 2008 до 2013 г., печелейки сребро на европейското първенство и четвърто място на световното първенство.

 

Завършва треньорската си кариера през 2016 г., като води Партизан, Арис, Раднички Белград, Шибеник, Войводина, ПАОК, Паниониос, Олимпиакос, АЕК, ЦСКА Москва, Динамо Москва и Анадолу Ефес. Той спечели две титли в Евролигата - едната с отбора на Олимпиакос през периода, в който в състава бе и Перо Антич.

 

На клубно ниво, освен в Евролигата, той е носител на купа „Радивой Корач“, купа „Раймондо Сапорта“, купа на УЛЕБ. С клубовете си той става шампион на Югославия, Гърция и Русия. В тези страни той печели Купата и Суперкупата.

 

Поклон пред паметта му!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи