Българи завършиха успешно проекти на ФИБА Европа


Българи завършиха успешно проекти на ФИБА Европа
(сн. FIBA.basketball)
11-09-2021 15:04 | BGbasket.com

Бившата националка и член на отбора на десетилетието на българския баскетбол Екатерина Димитрова-Кюркюлос и настоящият помощник треньор на Академик Пловдив Александър Груев се дипломираха успешно в проекта на ФИБА Европа TIME-OUT 2.0.

 

Те бяха сред 47-те участници, които се включиха в поредния проект на европейската централа, започнал през юни миналата година. Програмата се проведе в три части, като ангажира бивши и настоящи състезатели. Заключителната церемония се състоя в Швейцария, а Димитрова и Груев присъстваха заедно с част от останалите завършили.

 

Мениджърът събития на българската федерация по баскетбол Тодор Колев пък също взе участие в обучителен курс за служителите на националните централи, както и офис мениджърът на родната федерация Росина Красимирова, която обаче не успя да присъства на церемонията.

 

Сред баскетболистите, които завършиха проекта TIME-OUT 2.0 бе и MVP на Евробаскет 2021 Соня Васич от Сърбия, гръцката легенда Евина Малци, белгийските национали Аксел Ервел и Ким Месдах, словенецът Сани Бечирович и др.

 

Соня Васич сподели, че е била раздвоена между това да остане свързана с баскетбола и след края на състезателната си кариера или напълно да се откъсне от спорта, но програмата TIME-OUT 2.0 й е дала нова перспектива за бъдещето, за да види различни възможности за развитието си в баскетбола и занапред.

 

Президентът на ФИБА Европа Тургай Демирел поздрави присъстващите и ги увери, че европейската федерация винаги ще се стреми да ги подкрепя по пътя им в бъдеще. „Нямам търпение да видя как разгръщат потенциала си и за приноса, който ще дадат за развитието на баскетбола и националните си федерации“, заяви Демирел.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи