Шумен привлече бивш център на Ямбол и Черно море


Шумен привлече бивш център на Ямбол и Черно море
(сн. shumenbasket.org)
06-09-2021 21:54 | shumenbasket.org

Мъжкият отбор на Шумен се подсили в подкошието със сръбския център Милош Чойбашич. Той е добре познат на българските фенове, тъй като преди време бе част от Ямбол и Черно море Тича.

 

Чойбашич е роден е в Белград, като започва баскетболния си път в школата на КК Борча Белград. През 2016 преминава в КК Земун, а през 2017 е привлечен в школата на сръбския гранд Цървена звезда. Двукратен шампион на Сърбия с Цървена звезда при подрастващите.

 

Освен в българските тимове, професионалната му кариера преминава още през втородивизионните сръбски отбори Жарково и Слога Кралево.

 

Селекцията за новия сезон в Шумен не е завършила и се очаква привличането на още баскетболисти. Към този момент в групата са Аристидис Папатеодору, Виктор Серафимов, Георги Кендеров, Евгени Василев, Йоан Йоргов, Константин Паисиев, Милош Чойбашич, Никола Костич, Пламен Русков, Симеон Георгиев и Теодор Димитров.

 

Част от юношите също тренират с мъжкия отбор. След 14 септември се предвиждат поредица от контролни срещи, като скоро от клуба ще обявят и съперниците.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи