Овации за Скола в последния му мач за Аржентина, братята Гасол приключиха с Испания


Овации за Скола в последния му мач за Аржентина, братята Гасол приключиха с Испания
(сн. FIBA.basketball)
03-08-2021 18:47 | BGbasket.com

Трима от най-емблематичните баскетболисти през последните години изиграха последните си мачове за националните отбори на страните си.

 

Аржентина отпадна на четвъртфинал в Токио от Австралия, а след мача ветеранът Луис Скола очаквано обяви, че това е бил последният му мач с националната фланелка.

 

„Беше забавно. Време е да дойдат нови лица. Дойде времето да си тръгнем“, заяви Скола след мача, макар генерално още да не е обявил дали ще прекрати изцяло състезателната си кариера.

 

При смяната му в последната минута на мача пък всички станаха на крака, за да аплодират 41-годишния състезател.

 

„Това беше най-малкото, което можеше да направим – да има своя момент там. Това беше като буца в гърлото. Винаги говорим за това колко е страхотен като баскетболист, но той е още по-голям човек. Човек на семейството. Сега му пожелаваме всичко най-добро в тази следваща глава от живота му“, заяви звездата на Австралия Пати Милс.

 

 

По-рано днес братята Пау и Марк Гасол  също официално обявиха, че повече няма да се състезават за Испания след загубата от САЩ на четвъртфиналите в Токио. Двамата имат общо 20 спечелени медала за страната си, включително европейски и световни титли.

 

„Наистина можете да се справите с всичко, ако вложите ума и сърцето си в това. Самият факт, че успях да се върна, да играя, да се състезавам, вече е огромен успех. Това беше последният ми мач за националния отбор, ще трябва да говоря със семейството си и да видя дали си струва да продължа да играя (на клубно ниво) или да премина към други цели в живота“, заяви Пау Гасол, който преди месец също навърши 41 години.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпийски игри, Токио 2020, Аржентина, Испания
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи