Илияна Георгиева - топреализатор №1 при момичетата U18 в цяла Европа


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: БФБ)

03-08-2021 15:15 | BGbasket.com

Талантливата ни млада състезателка Илияна Георгиева изигра отлични мачове на европейския Чалънджър турнир в София, който завърши в неделя.

България приключи на второ място само с едно поражение в надпреварата.


Илияна Георгиева стана топреализатор на всички играни Чалънджър турнири за момичета U18 измежду момичета от 24 отбора. Българката записа средно по 21.6 точки за петте срещи в София.


Тя бе и първа по коефициент в турнира в столицата, а в общото подреждане по ефективност във всички Чалънджъри пред нея е само литовското дете-чудо 15-годишната Юсте Йоците.


Йоците е с ефективност от 26.0 на мач, а Илияна - с 24.0, доста пред останалите момичета от тази възраст.

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИБА ЕВРО ЧАЛЪНДЖЪР 2021, СОФИЯ - ДЕВОЙКИ U18

 

Преди Чалънджъра U18, Илияна игра и с горната възраст, в шампионата за жени U20, където също бе сред водещите реализатори - трета на Чалънджър турнира в София.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U18 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи