Златен дубъл за Балкан при момчетата U16


Златен дубъл за Балкан при момчетата U16
(сн: BGbasket.com)
27-06-2021 17:05 | BGbasket.com

Баскетболистите на Балкан U16 направиха златен дубъл през този сезон. След като на свой терен в Ботевград спечелиха Купата на БФБ в началото на месеца, днес в Русе те защитиха и титлата си от Държавното първенство със седем поредни победи.

 

На финала в зала „Дунав“ отборът на Николай Пеев се наложи над БУБА Баскетбол с 84:73 в повторение на миналогодишния мач за трофея в шампионата. Баскетболистите на Ивайло Желев натрупаха двуцифрена преднина още в началото на мача, но след това съперникът им стигна до обрат и накрая спечели убедително. Двата тима се радваха на солидна подкрепа от своите фенове от Ботевград и София, които създадоха страхотна атмосфера в залата.

 

Бронзовите медали в турнира бяха спечелени от Доростол по-рано днес.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Балкан изпитваше доста трудности в нападение в началото на мача, което позволи на БУБА да натрупа аванс и след десет минути игра да води с 20:11. На два пъти преднината на столичния тим достигаше 13 точки през втория период, след което обаче настъпи подем при „зелените“. Въпреки че вкараха първата си тройка до момента едва в края на полувремето, ботевградчани стабилизираха играта в подкошието и започнаха да топят изоставането си, възползвайки се от повечето грешки на съперника. По-малко от минута преди почивката те поведоха за първи път в мача, а прекъсването дойде при 36:34 в тяхна полза.

 

Подемът в играта на Балкан продължи и след паузата, след която тимът стартира със 7 поредни точки. Баскетболистите на Николай Пеев отбелязаха пет тройки само през тази част и след нея вече се откъснаха с 67:54. В оставащото време символичните гости поддържаха двуцифрен аванс и спечелиха без проблеми.

 

Александър Гавалюгов завърши с 18 точки и 7 борби за победителите. Много силен мач изигра и Стефан Михайлов със 17 точки, 8 борби и 9 асисенции. Дабъл-дабъл от 17 точки и 11 борби има Александър Стоянов, а 14 точки вкара Павлин Иванов.


Станислав Хинков бе над всички за БУБА с 24 точки, с 13 и 9 борби е Деян Колев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТБОЛ U16 - БАЛКАН U16

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U16, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U16, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U16, СЕЗОН 2020/2021

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ПРИ ПОДРАСТВАЩИТЕ В МЪЖКО НАПРАВЛЕНИЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U16
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи