Тити Папазов: Всякакви опити да се обезсмисли някои от нашите успехи в серията е само плод на оправдание


Тити Папазов: Всякакви опити да се обезсмисли някои от нашите успехи в серията е само плод на оправдание
(сн: BGbasket.com)
29-05-2021 23:22 | Мария Мицова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов смята, че отборът му е спечелил титлата в Националната баскетболна лига напълно заслужено с оглед на представянето си в мачовете. Ето какво заяви наставникът след последния мач с Рилски спортист днес и каква равносметка направи за изминалия сезон:

 

"В Самоков съм ставал шампион на България през 2014 година и на Балканска лига, естествено с отбора. Имали сме един загубен финал с две продължения. Животът е изключително шарен и в един ден може да прати човешките емоции на двата полюса. Само преди осем часа се разделихме с един изключителен човек преди всичко и после баскетболист (б.р. Спас Натов). Днес беше неговото погребение, а осем часа по-късно ние трябва да ликуваме. Мир на праха му и светла му памет. Това е 20-ият ми спечелен трофей и ще го запомня с това, че в този ден сме изпратили Спас. Това е и причината максимално да контролирам емоциите си, защото има по-съществени неща.


Сигурен съм, че никой не е очаквал, че толкова безапелационно ще станем шампиони и съвсем заслужено. Смятам, че всякакви опити да се обезсмисли някои от нашите успехи в серията е само плод на оправдание. Левски през целия период запази мълчание, бяхме много концентрирани, особено на вчерашната декларация, която много ни мотивира. Това е единственият минус в цялата серия. Не мога да се сърдя на колегите, така са преценили. Искам да благодаря изключително на организацията на домакините и на нашите невероятни фенове. Това, което даде голямата разлика от играта ни през сезона и във финалния плейоф, е тяхното присъствие. На нас малко ни трябваше.

 

Изпращаме много тежък сезон с много проблеми, както в цялата лига и целия свят. Естествено, помни се краят. Радвам се, че станахме първи по толкова безапелационен начин. Успяхме да победим три пъти подред Рилски спортист в Самоков, а този отбор е най-добрият, който са имали някога в историята. В продължение на осем месеца абсолютно заслужено бе признато тяхното представяне от всички. В същото време, ако някой си спомня, след финала за Купата, когато ни надиграха и загубихме заслужено, казах, че единственото нещо, което искам, е да бъдем живи и здрави на финала. Ние вършим своята работа, но всичко става благодарение на финансовите възможности, които ни предоставя Лукойл. Знаех, че сме селектирали добър отбор и потенциала на играчите ни. Радвам се, че Господ беше с нас и ни даде възможност на финалите да сме без контузии и да успеем да станем заслужено шампиони. Имаме само две загуби – една в Ботевград, може би най-тежката, и една от Рилски.

 

Вече като победители ще изразя своето мнение. Смятам, че този отбор е една идея по-тежък за България. Ако Удо го беше казал, някой можеше да каже, че се оправдава. Аз го казвам като човек, спечелил серията. Трябва много да го мислим. Може би е по-добре за публиката, за медиите, макертинга и имиджа. За отборите смятам, че шести и седми мач щеше да е изключително тежко.

 

Минахме през трудности. Левски винаги е във фокус, Лукойл също. От утре ще имаме да получаваме две заплати. Благодаря на играчите за изключителния професионализъм и че никога никой не се е оплакал. Имахме трудности и преди Купата, но за последните 20 години за развитието на баскетбола в България трябва да сме изключително благодарни на Лукойл. Това е световна мега-компания и аз не се съмнявам, че ние още в понеделник ще бъдем при генералния директор, първо да занесем Купата, защото без тях била невъзможна, и да уточним всички неща, които трябва да се случат. Вече ще бъдем и по-нахални, защото има и бонуси, които играчите си спечелиха. Имаше катаклизъм безспорно и не трябва да се крие, но това са наши проблеми, на които не искаме да даваме публичен. Лукойл 19 години беше безупречен и сега ще бъде така. По време на пандемията нямаше нищо по-естествено от това да има сътресения и моментни катаклизми. Никой от нас не се е съмнявал и ще съм първият, който би го казал открито, но не ми минава през акъла, че може да има проблем. Свършихме си по най-добрия начин работата, рекламирахме по най-добрия начин името на Лукойл и смятам, че те ще го оценят.

 

Най-важната работа на един треньор е правенето на селекция. Тренировъчният процес също, естествено. За да се направи тази селекция, ние сме имали възможност да се ползваме с финансовия ресурс на Лукойл. Благодаря на всички, които вярваха и бяха с нас. На тези, които не бяха – колкото повече ни мотивират, толкова повече ставаме силни. Изпращаме един вълнуващ и интересен сезон, който свърши без скандали. Това е най-важното. Винаги се поставя под въпрос, когато публиката на Левски е в залата как ще реагира. Днес те бяха превъзходни и трябва да им бъдем благодарни."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи